Доступність посилання

ТОП новини

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко побувала на Прикарпатті.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 20 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Лідер блоку БЮТ Юлія Тимошенко побувала в четвер на Прикарпатті. До Івано-Франківська Юлія Тимошенко прибула лише пізно ввечері. У виступі на обласному телебаченні лідер БЮТу звинуватила в політичній кризі, яка зараз склалася в державі, чільних керівників партії „Народний союз „Наша Україна”.

Незважаючи на всі попередні анонси, у яких ішлося про те, що Юлія Тимошенко, ймовірно, зустрінеться з громадськістю, а також проведе масштабну прес-конференцію, прямий ефір на обласному телебаченні „Галичина”, урешті довелось обмежитись лише останнім заходом. Лідер БЮТу, як зауважили місцеві керівники її політичної структури, через складні погодні умови змогла потрапити до Івано-Франківська лише ввечері. Тому відбувся тільки півторагодинний прямий ефір на телебаченні.

У виступі, який здебільшого, за оцінками представників мас-медіа, нагадував монолог, Юлія Тимошенко торкнулася двох тем – угоди про постачання газу в Україну з Росії та нинішньої політичної кризи в державі. Щодо постачання газу, то пані Тимошенко переконана, що укладена угода з Росією є надзвичайно невигідною для України і саме з цієї причини Блок Юлії Тимошенко був одним з ініціаторів відставки уряду, а пізніше повторної відставки кількох міністрів, причетних до укладення цієї угоди.

Юлія Тимошенко також наголосила, що компанія „Росукренерго”, зважаючи на свій негативний імідж, не може бути постачальником газу до нашої держави: „Що таке російська компанія з таким іміджем, керована російським керівництвом на внутрішньому ринку України? Таку ціну за газ не може платити жодне підприємство. Вони ставатимуть банкротами перед цим російським монстром”.

Щодо політичної кризи в державі, то Юлія Тимошенко вже вкотре зауважила, що вона особисто є відданою Президентові Вікторові Ющенко і готова в будь-який момент сісти за стіл переговорів і продовжувати співпрацю з Президентом щодо вирішення нагальних проблем у країні. На її думку, Президента дезінформує його оточення. І саме тому він робить стільки неправильних кроків:

„Але хто міг передбачити, що під нашими помаранчевими прапорами у тому числі прорветься до влади така кількість мерзотників, які сьогодні отруюють життя і країні, і Президенту, які зруйнували нашу єдність із Президентом?” Прізвища винуватців Юлія Тимошенко відразу ж оприлюднила. Це Безсмертний, Порошенко, Жванія, Мартиненко, Червоненко та інші.

Значна частина з них, як відомо, це керівники пропрезидентського політичного блоку „Наша Україна”. На завершення Юлія Тимошенко запевнила, що зробить усе для того, щоб блок її імені був домінуючою політичною силою в майбутньому парламенті. Саме це, на її переконання, дасть змогу ухвалювати ефективні рішення задля подальшого демократичного розвитку держави.
XS
SM
MD
LG