Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі розробили план розвитку на 2006 рік.


Петро Каландирець Одеса, 26 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Програму соціально-економічного розвитку Одеси на 2006 рік серед іншого обговорили 26 січня учасники засідання міського виконавчого комітету Одеської міськради.

Начальник управління економіки та розвитку промислового і морегосподарського комплексу Одеської міськради Євген Брилько у доповіді перед присутніми наголосив, що програма соціально-економічного розвитку спрямована на створення реальних передумов підвищення рівня життя одеситів.

„Основні акценти будуть зроблені на благоустрій території міста, зокрема, міських автошляхів. Велику увагу приділятимуть вирішенню житлово-комунальних проблем, капітальному ремонту житлового фонду, оновленню і ремонту ліфтового господарства. Розвиток промислового комплексу міста у 2006 році буде спрямований на збільшення обсягів виробництва у таких галузях як металургія, виробництво машин, електронного обладнання, хімічної, харчової і нафтохимічної промисловості. Протягом року планується створити 35 тисяч нових робочих місць. Особливу увагу приділятимуть розвитку морегосподарського комплексу. Розвиток Одеського морського торговельного порту буде тривати в рамках перспективного плану розвитку до 2010 року. 2006 рік стане переломним в плані модернізації порту за рахунок реконструкції існуючих причалів і комплексів для перевалки вантажів”, повідомив Євген Брилько.

Начальник управління економіки та розвитку промислового і морегосподарського комплексу Одеської міськради наголосив, що, у 2006 році найбільш привабливими для іноземних інвесторів будуть нафтопереробка, харчова промисловість, торгівля і посередництво у торгівлі, операції з нерухомістю. Очікується залучення інвестицій у економіку міста у розмірі приблизно 400 мільйонів доларів США. Одеса розвиватиме співпрацю зі Світовим банком у частині фінансування інвестиційних проектів покликаних допомогти модернізації міської системи водопостачання.

За прогнозами фахівців – кількість суб’єктів підприємницької діяльності в Одесі у поточному році має збільшитися на шість тисяч одиниць і сягне 106 тисяч.

Планується, що у 2006 році в Одесі будуть проведені 175 виставок. Це сприятиме підтримці місцевих товаровиробників і розширенню ринків збуту.

У причорноморському місті приділятимуть належну увагу капітальному будівництву, придтримці малозабезпечених верств населення, оновленню і реконструкції міського електротранспорту, розвитку освіти, охорони здоров’я (профілактиці туберкульозу і ВІЛ-СНІДу), спорту і таке інше.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц назвав план соціально-економічного розвитку Одеси на 2006 рік цілком реальним. „В його рамках буде виконано достатньо багато важливих робіт присвячених благоустрою міста і посилиться соціальний захист населення”, зазначив Едуард Гурвіц.

Члени виконавчого комітету Одеської міськради, серед іншого, підтримали плани реконструкції дороги від 5 до 9 станції Великого Фонтану. Це у приморській зоні міста.

Ухвалені рішення з дозволами на будівництво в Одесі сучасних житлових будинків, спортивних комплексів, супермаркетів та торговельних центрів.
XS
SM
MD
LG