Доступність посилання

ТОП новини

Чорноморський флот Росії незаконно використовує в Криму 96 об’єктів.


Володимир Притула


Симферополь, 31 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Фонді майна Автономної Республіки Крим повідомили, що в перебігу перевірки там встановили використання Чорноморським флотом Росії 96 об’єктів, які належать Україні і не ввійшли до додатку до міжурядової українсько-російської угоди про розподіл майна флоту. Результати перевірки також показали, що російська сторона в односторонньому порядку списала і розібрала 35 об’єктів у Криму, попри те, що досі не ухвалене спільне рішення про порядок списання нерухомого майна, яке перебуває в оренді Чорноморського флоту Росії. Крім того, за даними Фонду майна Автономної Республіки Крим, командування флоту передало в суборенду без узгодження з українською стороною 25 об’єктів, які орендують російські військові на території автономії. У повідомленні ці факти названі “значними невідповідностями у параметрах розподілу Чорноморського флоту". Фонд наголосив, що згадані цифри не стосуються міста Севастополя.

Севастопольський експерт, у минулому військовий журналіст і прес-секретар командувача ВМС України Микола Савченко каже, що і в Севастополі таких неврахованих об’єктів Чорноморського флоту теж дуже багато: “У Севастополі таких об’єктів не менше, тому що тут розташовано дуже багато частин, багато об’єктів, номери яких не відомі українській стороні. Для того, щоб українська сторона знала, що перебуває в оренді, а що використовується ЧФ незаконно, потрібна інвентаризація. І цим питанням мають зайнятися члени підкомісії, які в рамках комісії Ющенко-Путін розпочнуть роботу в лютому. І тоді, я думаю, цифра незаконно утримуваних російськими військовими об’єктів у Севастополі буде значно більшою, аніж в Автономній Республіці Крим”.

У прес-центрі Чорноморського флоту Росії теж відсилають до президентів та їхніх комісій, каже начальник прес-центру, капітан 1-го рангу Андрій Крилов: “Фонд майна – це господарський суб’єкт. Ми ж не ведемо розмови з різноманітними господарськими суб’єктами. Питання, які порушує Фонд майна, це питання переговорного процесу підкомісій щодо Чорноморського флоту комісії Путін-Ющенко, робота якої розпочнеться 14 лютого. Тому всі проблеми , які зараз виникають, вирішуватимуться шляхом переговорів. І не на рівні Чорноморського флоту, а на рівні міністерств закордонних справ”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG