Доступність посилання

ТОП новини

Пташиний грип поширився на Південне узбережжя Криму.


Володимир Притула Симферополь, 31 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Пташиний грип поширився на Південне узбережжя Криму. Як повідомили у кримському главку Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, оперативна експертиза підтвердила, що кілька сотень диких качок, тушки яких були знайдені у передмісті Алушти, загинули від цього небезпечного вірусу. Пташиний грип зафіксований також і в ще одному населеному пункті на сході півострова.

У Криму зафіксовані нові спалахи пташиного грипу. Зокрема, в Алушті і селищі Партеніт за останні 3 дні виявлені майже 300 мертвих диких качок. У звязку з цим у курортних зонах місцеві власті і співробітники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій запровадили багаторазовий щоденний огляд території пляжів для виявлення випадків загибелі птиці. У кримському главку МНС стверджують, що там іще немає офіційного підтвердження того, що ці дикі птахи загинули саме від грипу, але візуальні ознаки свідчать на користь цього.

Керівник Центру громадських зв’язків рятуваноного відомства в Криму Володимир Іванов каже, що не бачив офіційних паперів з упраління ветеринарної медицини, але факт поширення пташиного грипу на Південнобережжя є фактом: “Я не бачив цього висновку і в оперативному зведенні воно у нас не проходить. Але сам факт, ми, природньо, підтверджуємо, факт загибелі дикої птиці у селищі Партеніт і в селі Ізобільному під Алуштою. Про висновок, я переконаний, нам повідомлять з Управління ветеринарної медицини, що стало причиною загибелі цієї птиці. Водночас, у деяких мас-медіа з’явилася інформація, що запроваджуються безпрецедентні заходи аж до евакуації людей. Це корінним чином не так! Жодної паніки, жодної евакуації там немає. Нічого страшного там не відбулося”, - повідомив Володимир Іванов.

Водночас, він підтвердив, що вірус пташиного грипу виявлений також на сході Криму у селі Цвіточне Білогірського району, там у приватному подвір’ї три дні тому загинули всі індики. Експертиза Республіканської державної лабораторії ветмедицини показала, що причиною смерті птахів став вірус грипу У цьому населеному пунктів запроваджений карантин. Володимир Іванов продовжує: “У нас уже такі факти підтверджені у селі Цвіточне, у селі Золоте Поле, Передмістне Джанкойського району. У селищі Приморський тривають роботи з дезінфекції. У селі Сонячне Симферопльського району карантин уже знятий, оскільки подальшої загибелі птиці там не зафіксували”, - це був керівник Центру громадських зв’язків кримськогоу главку Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Володимир Іванов. Він також додав, що у Цвіточному, де сьогодні підтвердили пташиний грип, уже працює 4 медичні бригади.

З початку грудня минулого року ця небезпечна хвороба була виявлена у домашньої птиці загалом у більш як 30 населених пунктах автономної республіки, а також у дикої птиці – на території Севастополя.
XS
SM
MD
LG