Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці Одеси занепокоєні ситуацією зі „свободою слова” у ЗМІ.


Петро Каландирець Одеса, 3 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Одеса, 3 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Голова кооперативу „Малиновський” Андрій Фірсов, який нині об”єднує близько чотирьохсот підприємців Одеси, на прес- конференції, проведеній у приміщенні Будинку медичного працівника, висловив занепокоєння з приводу тиску на керівництво місцевої телекампанії „Репортер”, яка, незважаючи на відповідну проплату ефірного часу, відмовилася транслювати невеликий 7-хвилинний фільм про протистояння між підприємцями ринку „Малиновський” і керівництвом торговельного дому „Примор”я”.

Згаданий фільм вийшов в ефір „Репортера” лише один раз (з десяти запланованих) – ввечері 1 лютого. Під час запланованої вже другої трансляції фільм перервали музичною рекламою після якої глядачам показали інтерв’ю одного з лідерів опозиційних нинішній українській владі партій.

Відповіді на запит про причини таких „технічних проблем” від дирекції телекампанії „Репортер” голова кооперативу „Малиновський” ще не отримав.

Андрій Фірсов: „Враховуючи тональність нашої останьої телефонної розмови з представниками телекампанії – я переконаний, що фільм тут більше не транслюватимуть. Більш того, наше запрошення висвітлити мітинг підприємців біля Одеського апеляційного суду – журналісти телекампанії теж проігнорували”.

Такі події голова кооперативу „Малиновський” назвав новим наступом на свободу слова і проявом обмеження свободи ЗМІ.

Подавати до суду позов на телекампанію „Репортер” за порушення умов підписаної угоди організатори прес-конференції не збираються.

Вони наголосили, що провели зустріч з журналістами з метою довести до відома і інших ЗМІ відомі підприємцям факти.

Андрій Фірсов: „Ми, підприємці, вважаємо, що без свободи слова не буде і свободи підприємництва. Ми готові подати вам руку допомоги і знаємо, як це робиться. Нам добре відомі методи тих, з ким ми ведемо боротьбу. Мене особисто і секретаря правління кооперативу свого часу давили автомашинами. Погрожували по телефону моїй дружині...”

Журналістів здивувало, що під час виступу на прес конференції голова кооперативу „Малиновський” Андрій Фірсов жодного разу не сказав, що керівником торговельного дому „Примор”я” є лідер місцевої організації Партії регіонів Леонід Клімов. Пан Фірсов пояснив свої дії тим, що „зробив це свідомо і не бажає пов”язувати нинішнє протистояння з політикою”.
XS
SM
MD
LG