Доступність посилання

ТОП новини

Голова обласної держадміністрації Роман Ткач провів прес-конференцію.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 7 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Голова обласної держадміністрації Роман Ткач провів прес-конференцію, на якій обговорив перспективи соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини цього року, а також торкнувся проблем, пов’язаних з майбутніми виборами.

Голова обласної держадміністрації одразу ж наголосив, що Президент оголосив 2006 рік роком упровадження національних реформ у кількох галузях. Ідеться про реформи в судовій гілці влади, на селі, у медицині, освіті та запровадження програм енергозбереження. Усе це мало б наблизити Україну до європейських стандартів і позитивно вплинути на життя кожного громадянина. В області за цими напрямками розроблені детальні підпрограми, у яких передбачені конкретні кроки щодо вдосконалення та покращення роботи медиків, учителів, розвитку сільського господарства. Поки що це перспективи, однак уже до кінця року все це повинно стати реальністю. Зокрема в кожному селі з населенням понад тисячу осіб повинна функціонувати лікарська амбулаторія. Усі школи в області мають бути комп’ютеризовані. У судах буде створена електронна система документообігу та ін.

Голова облдержадміністрації переконаний, що сьогодні соромно навіть вести мову про вплив адміністративного ресурсу на вибори. Свою політичну посаду голови крайової організації Народного руху України він просив сприймати не як посаду агітатора. Та й узагалі керівник області не збирається на два передвиборчі місяці зачинитись у власному кабінеті: „Що, сидіти тут, у кабінеті, і не проказуватись два місяці? Що, голові ОДА треба закритись і не показуватись? Хіба нинішня конференція не є в якійсь мірі передвиборча агітація?” Свої виступи та зустрічі з керівництвом районів, які плануються в найближчому майбутньому, Роман Ткач просить не сприймати як передвиборні вояжі. Він також упевнений, що 26 березня, день виборів, стане днем відкритого публічного суду над усіма політичними силами. На виборах, на переконання Романа Ткача, не бракуватиме чорного піару:

„Буде обливання брудом, будуть образи, як би мені цього не хотілось. Я вже зараз це бачу. Я говорю про помаранчевий табір. Бо людям, коли нема що сказати про себе, то краще щось сказати погане про іншого”.

Керівник області також зауважив, що проситиме в уряду призначити ще одного заступника, який займатиметься виключно питаннями туризму та інвестицій, які є пріоритетними напрямками в розвитку економіки регіону.
XS
SM
MD
LG