Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині розпочалась Всеукраїнська конференція з проблем виробничого травматизму.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 10 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На Івано-Франківщині розпочала роботу Всеукраїнська конференція з проблем виробничого травматизму. На Прикарпатті діє єдине в державі виробництво гіпсових медичних бинтів, на базі якого відбулась зустріч медиків та виробничників.

Як повідомив головний ортопед-травматолог Міністерства охорони здоров’я України Микола Корж, у нашій державі наявні всі ознаки епідемії травматизму. Для прикладу, упродовж року травм зазнають 2 мільйони дорослих і близько 300 тисяч дітей. Загалом смертельні випадки унаслідок травм як у побуті, так і на виробництві займають друге місце після серцево-судинних захворювань.

Відкрите акціонерне товариство „Івано-Франківськцемент” – єдине підприємство в державі, яке ще з 1967 року виробляє медичні гіпсові бинти. Саме фахівці цього підприємства ініціювали скликання Всеукраїнської науково-практичної конференції з проблем виробничого травматизму. Паралельно під час конференції відбулась також нарада головних ортопедів-травматологів управлінь охорони здоров’я обласних держадміністрацій України. Комерційний директор ВАТ „Івано-Франківськцемент” Богдан Скрип’юк так охарактеризував мету скликання конференції:

„Ми все ж таки надіємось, що люди, які працюють з нашим виробом, нашою продукцією, мають своє бачення щодо покращення якості бинтів. Тому наша конференція – це спроба створити зв’язки між виробником та споживачем”.

Представники „Івано-Франківськцементу” не приховували того, що виробництво медичних гіпсових бинтів не приносить їм суттєвих прибутків. Основне завдання підприємства – зберегти таке виробництво в Україні і сприяти тому, щоб ортопеди-травматологи використовували для лікування людей продукцію національного виробника. Це підтвердив почесний голова правління ВАТ „Івано-Франківськцемент” Микола Круць:

„У нас працює виробництво гіпсових бинтів – єдине в Україні. Ми б хотіли поєднати досвід травматологів щодо використання цієї продукції. Можливо, бинти треба вдосконалювати?”

Медики та виробничники, обговорюючи проблеми в цій сфері, не приховували, що в Україні активно поширюють свою продукцію виробники з Росії та Молдови. І їм треба якимось чином протистояти. Така конференція була скликана вперше. Виробничники й медики були одностайними в думці, що їм необхідно активніше співпрацювати задля покращення здоров’я нації й активнішого відстоювання національного ринку медичних послуг.
XS
SM
MD
LG