Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі тривають протести проти дій енергетиків.


Петро Каландирець Одеса, 10 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 10 лютого активісти організації "Народний виконком" увійшли до приймальні акціонерного об"єднання "Одесаобленерго" та прикували себе наручниками до поручнів сходів. Вони скандували "Одеса вимагає світла" і вимагали зустрічі з генеральним директором об''єднання Едуардом Соколовським.

Охорона "Одесаобленерго" застосувала силу до активістів "Народного виконкому". Дісталося і присутнім на акції журналістам. Кореспонденту всеукраїнського тижневика "Український Південь" Олександру Орлову зіпсували службовий цифровий фотоапарат. Кілька ударів в обличчя одержав і кореспондент радіо "Свобода". Зірвавши з голови журналіста шапку його силою виштовхнули з приміщення акціонерного об''єднання. На посвідчення журналіста та пояснення щодо прав працівників ЗМІ охоронці не реагували.

Сутичка у Одесаобленерго
У підсумку керівники "Одесаобленерго" відмовилися спілкуватись з присутніми на акції журналістами .

Цього дня до лікарні госпіталізували ще двох учасників акції протесту. Одному з них - Юрію Прокопенку - під час сутички охоронці зламали два ребра. Цей факт зафіксувала бригада "Швидкої допомоги".

Голова Одеської громадської організації "Народний виконком" Олесь Янчук заявив:

"Ми вважаємо, що кампанія "Одесаобленерго" грубо порушує інтереси одеситів. Вона ігнорує звернення не лише одеської міської влади і органів правопорядку, але і звернення звичайних одеситів. У зв"язку з цим ми оголосили, що будемо проводити щотижневі акції протесту. Ми будемо блокувати роботу цієї кампанії і будемо вживати максимально радикальні заходи для того,щоб вирішити цю проблему".

За кілька місяців до виборів в Одесі почастішали випадки зникнення світла у помешканнях одеситів. У деяких районах знеструмлення триває до тижня без жодних пояснень з боку енергетиків.

Активіст "Народного виконкому" з переламаними ребрами
"Одесаобленерго" не виконує ухвали Приморського райсуду міста, який заборонив енергетикам знеструмлювати помешкання одеситів.

10 лютого біля приміщення "Одесаобленерго" відбувся також і багатолюдний пікет за участю представників різних політичних партій .

Учасники акції вимагають зустрічі з керівництвом обленерго
XS
SM
MD
LG