Доступність посилання

ТОП новини

Телеглядачі захищають Чорноморську телерадіокомпанію, яку вимагають закрити Партія Регіонів і Партія “Російський блок”.


Володимир Притула Симферополь, 16 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Симферополі третій деть тривають мітинги і пікети телеглядачів, які захищають Чорноморську телерадіокомпанію. Цей один з найпопулярніших і найвпливовіших в Криму телеканалів вимагають закрити Партія Регіонів і Партія “Російський блок”.

Близько пів тисячі осіб сьогодні пікетували приміщення Верховної Ради Криму. Уже кілька днів вони приходять сюди, протестуючи проти намірів керівництва кримського парламенту позбавити Чорноморську телерадіокомпанію ліцензії на термін до закінчення виборів.

Наприкінці минулого тижня керівники Верховної Ради Криму Василь Кисельов і Борис Дейч, які одночасно є лідерами республіканської організації Партії Регіонів, а також голова кримської організації Партії “Російський блок” Олег Родивілов звернулися до суду, вважаючи, що Чорноморська ТРК порушила чинне виборче законодавство, необ’єктивно висвітлюючи діяльність Партії регіонів та кримського виборчого об’єднання Блок “За Януковича!”. Завтра цей позов з вимогою закрити згаданий телеканал до кінця виборчої кампанії розгляне місцевий суд Київського району Симферополя.


14 лютого суд залишив без руху заяву, оскільки документи позивачів були неправильно оформлені. Але суддя Олександр Сінані позов не відхилив, а дав час виправити помилки. Керівники телеканалу оскаржили це рішення в Апеляційному суді, але невдало. Тож завтра вперше в Україні суд може припинтити мовлення телекомпанії. На користь цього припущення журналісти наводять той аргумент, що суди навдивовижу оперативно розглядають скарги “регіоналів”. Останні ніяк це не коментують, але серед них – досить впливові кримські посадовці: голова Верховної Ради Криму Борис Дейч, 1-й заступник голови Василь Кисельов, заступник голови кримського парламенту Володимир Закорецький, 1-й заступник голови Ради міністрів Криму Анатолій Гриценко і заступник голови уряду автономії Микола Колісниченко.

Водночас, учасники акції протесту під стінами Верховної Ради Криму заявляють, що у випадку закриття Чорноморської Телерадіокомпанії вони мають намір радикалізувати свої дії аж до перекриття вулиць міст автономії. Каже Ганна Воробйова, член ініціативної групи на захист ЧТРК: “Люди сказали, що підуть на все, аби канал “Чорноморка” не закривали, на радикальні заходи. Звичайно, поки що ми не плануємо це, оскільки завтра ми знову збираємося біля Верховної Ради” – заявила член ініціативної групи на захист Чорноморської телекомпанії.
XS
SM
MD
LG