Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Києві з нагоди 15-річчя утворення Вишеградської Четвірки (у складі Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини) працює міжнародна конференція за участю керівників зовнішньополітичних відомств країн Четвірки та України


Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, торкаючись значення Вишеградської Четвірки, наголосив:

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, торкаючись значення Вишеградської Четвірки, наголосив: “Сьогодні ми відзначаємо не лише 15-ту річницю утворення Вишеградської групи – одного з найпотужніших проектів у Європі. МИ будемо відзначати у цьому році 15-річчя Незалежності України. Від нас – українців – залежить, наскільки успішно ми будемо просуватись на шляху до об’єднаної Європи, наскільки нам вдасться відтворити на українських теренах успішний досвід наших партнерів і друзів з Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини”.

Нагадаю, що 2000 року уряди країн Вишеградської Четвірки заснували міжнародний Вишеградський фонд, мета якого – посилити співпрацю у галузі освіти та культури між Четвіркою та іншими європейськими державами. А у 2005-му році Вишеградський фонд створив спеціальну навчальну програму для України, яку Борис Тарасюк назвав “суттєвою допомогою для досягнення українською державою її євроінтеграційної мети”.
XS
SM
MD
LG