Доступність посилання

ТОП новини

Ринат Ахметов провів першу зустріч з виборцями.


Ганна Іванова Донецьк, 21 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Кандидат у депутати за списком Партії регіонів Ринат Ахметов провів зустріч з виборцями. Вперше він розповідав не про досягнення власного Футбольного клубу “Шахтар”, а про своє бачення розвитку України.

Донецький бізнесмен Ринат Ахметов, якого не прийнято вважати публічною людиною, провів свою першу зустріч з виборцями як кандидат у депутати. Зустріч проводилася у Донецькому музично-драматичному театрі. Адже передбачалося, що охочих поспілкуватися з сьомим номером у списку Партії регіонів буде багатенько.

У залі театру дійсно зібралося чимало народу. Були серед них і досить відомі у Донецьку й за його межами люди. У натовпі можна було побачити генерального директора ФК “Шахтар” Сергія Палкина, голову Донецької облради Бориса Колесникова, депутата Єфима Звягільського та багатьох інших. Як конферансьє на зустрічі виступила народний депутат Раїса Богатирьова.

У виступі Ринат Ахметов як досвідчений політик щедро роздавав обіцянки на краще життя для своїх виборців. Ось як він пояснив свій прихід на політичну арену:

“Я йду в політику, тому що я хочу, щоб було створено уряд економічного росту. Я йду в політику для того, щоб відстоювати національні інтереси України. Я йду в політику, тому що хочу, щоб в Україні не було бідних. Я йду в політику, тому що я хочу, щоб Україна тримала в руках Кубок кращої країни Європи”.

За словами Ахметова, у Верховній Раді він не збирається лобіювати свої бізнес-інтереси. А після отримання статусу народного депутату донецький бізнесмен має намір передати всі активи в управління компанії СКМ. Варто зазначити, що зараз 90 % акцій СКМ належить Ахметову, а 10% - його дружині Лілії Смирновій.

Спростував Ринат Ахметов і інформацію про фінансування ним президентської кампанії Віктора Януковича:

“Говорят, что я финансировал президентскую кампанию Виктора Януковича, говорят, что я финансировал и финансирую Партию регионов, говорят, что я финансирую Валеру Коновалюка, Юлю Тимошенко. Что я еще финансирую? Полеты на Марс, вечную молодость? Я уже давным-давно – банкрот, если бы я столько финансировал”.

Що ж до можливості зайняти прем’єрське крісло, то Ахметов наголошує, що не має наміру працювати в уряді. Він бачить себе у Верховній Раді, не претендує на зручне місце і готується до вирішення складних державних проблем. Принаймні, він так говорить.
XS
SM
MD
LG