Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі будуть будувати нові школи і дитячі садочки.


Петро Каландирець

Одеса, 22 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Відповідні рішення ухвалили 22 лютого на засіданні виконкому Одеської міської ради.

Управлінню капітального будівництва Одеської міськради наданий дозвіл на проектування та будівництво загальноосвітньої школи на 1000 місць в Одесі на вулиці Маршала Говорова, 8 після оформлення документів, що посвідчують право користування земельною ділянкою.

Відтепер у кожному новому житловому районі автори проектів забов”язані передбачати будівництво нових шкіл і дитячих садків.

Не забули учасники засідання і про реконструкцію та реставрацію об”єктів історико-культурної спадщини. Відповідним рішенням передбачена реконструкція таких знаних в Одесі місць як Воронцовський палац, Стара біржа, Приморський бульвар та Потьомкінські сходи, Англійський клуб (Музей морського флоту), Прибутковий будинок Маврокордато та інші. Контроль за виконанням цього рішення покладений на заступника одеського міського голови Михайла Кучука.

Тривале обговорення серед присутніх на засіданні виконкому Одеської міськради викликала тема затвердження звіту про виконання бюджету Одеси на 2005 рік. За словами начальника управління фінансів Одеської міськради Світлани Бедреги, обсяг прибуткової частини бюджету Одеси у минулому році виконаний на 93,7% . Основними показниками, за якими не були виконані планові показники, це плата за землю і оренду твердого покриття під місцями паркування приватних автомашин. І це незважаючи на зростання орендної плати і податку на землю.

Тим часом, завдяки успішно проведеним земельним аукціонам бюджет розвитку Одеси за 2005 рік був виконаний на 95%. Особливо плідним на надходження був грудень місяць минулого року.

Основними пріоритетами під час витрат з бюджету у 2005 році були виплата зарплати працівникам бюджетної сфери, своєчасні розрахунки за спожиті енергоносії, фінансування соціальних програм („Дешевий хліб”, підтримки ветеранів Другої світової війни). Минулого року за рахунок бюджету вдалося реалізувати 21 міську цільову програму на загальну суму 115 мільйонів гривень.

Важливим моментом був успішний випуск і розміщення муніципальної позики. Гроші від неї були спрямовані на повне погашення позики 1997 року, капітальний ремонт житлового фонду і автошляхів.
XS
SM
MD
LG