Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі кілька тисяч репатріантів мітингували, вимагаючи повернення землі.


Володимир Притула Симферополь, 27 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Криму відновилися масові акції кримських татар. У понеділок у Сімферополі кілька тисяч репатріантів блокували центральний вхід до Ради міністрів Криму, вимагаючи повернення їм землі, відібраної у них та їхніх предків під час депортації 1944 року. Вони заявили, що з вівторка розпочинають безтермінову акцію протесту.

На центральному майдані Сімферополя репатріанти проводять перекличку. У списку претендентів на землю, який веде сімферопольська ініціативна група, - понад півтори тисячі раніше депортованих громадян. Приблизно стільки ж осіб нараховує південнобережний список. Уже кілька років репатріанти домагаються виділення землі для будівництва індивідуального житла.

Мітинг репатріантів на центральному майдані м.Сімферополя, 27 лютого 2006 р.
Каже одна з учасниць мітингу Севіля: “Це все розпочалося ще кілька років тому у Партеніті. Ми вже довгий час вимагаємо землі для будівництва житла, але місцева влада віддає її лише кримінальними структурам. Такі мітинги триватимуть доти, доки наша проблема не буде розв’язана. Ми вимагаємо нашої зелі. І ми віримо Віктору Ющенку, що йому вдасться змінити ситуацію в Криму“.

Учасники мітингу налаштовані рішуче. Вони переконані, що кримська і місцева влада саботує доручення президента Ющенка про виділення землі репатріантам. Впритул підійшовши до центрального входу до кримського уряду вони вимагають виділення землі для будівництва житла у Сімферополі і на Південному узбережжі Криму. Учасники мітингу заявили, що через постійне затягування і блокування кримською та місцевою владою розв’язання земельних проблем, вони розпочинають безтермінову акцію протесту, пообіцявши 28 лютого розбити перед приміщенням Ради міністрів Криму велике наметове містечко.

Міліція перекрила учасникам мітингу вхід до Ради міністрів АРК, м.Сімферополь, 27 лютого 2006 р.
А поки що 12 порожніх бочок стали барабанами, які допомагають учасникам акцій прпотесту привертати до себе увагу місцевих чиновників. Під такий барабаний бій репатріанти збирають підписи співвітчизників. Завтра вони передадуть їх представникам кримської влади.
XS
SM
MD
LG