Доступність посилання

ТОП новини

Заяви СБУ щодо депортації узбеків є неправомірними, - заявило українське представництво Організації Об’єднаних Націй


Зокрема, регіональний радник Верховного комісара ООН у справах біженців Наталія Прокопчук в інтерв’ю радіо “Свобода” зазначила: “Ніхто не має права називати людей терористами чи злочинцями, чи говорити, що вони займалися терористичною діяльністю, чи мали зв’язки з терористичними організаціями, якщо це не доведено у суді, і якщо немає вироку суду. Як нам відомо, такого вироку суду не було. А в Україні діє презумпція невинності”.


Зокрема, регіональний радник Верховного комісара ООН у справах біженців Наталія Прокопчук в інтерв’ю радіо “Свобода” зазначила:

“Ніхто не має права називати людей терористами чи злочинцями, чи говорити, що вони займалися терористичною діяльністю, чи мали зв’язки з терористичними організаціями, якщо це не доведено у суді, і якщо немає вироку суду. Як нам відомо, такого вироку суду не було. А в Україні діє презумпція невинності”.

Раніше Служба безпеки України пояснила депортацію з української території 10-ти громадян Узбекистану приналежністю їх до терористичної організації “Ісламський рух Узбекистану”.

По прибутті на узбецьку територію, депортованих відразу заарештували. Влада держави звинуватила людей у причетності до трагічних подій у Андижані.

Сполучені Штати Америки, ОБСЄ, міжнародні правозахисні організації засудили дії української влади.
XS
SM
MD
LG