Доступність посилання

ТОП новини

"Нью-Йорк Таймс" про перспективи "Буковелю" як найбільшого гірськолижного курорту світу.


Мар’яна Драч Прага, 6 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Туристичний потенціал українських Карпат привернув до себе увагу американської преси. Газета "Нью-Йорк Таймс" розповідає своїм читачам про великі перспективи гірськолижного курорту "Буковель", що в Івано-Франківській області. Якщо інвестори виконають свої зобов''язання, то за кілька років "Буковель" може стати одним із найбільших гірських курортів у світі, зауважують оглядачі.

Всюди видніються будівельні крани, лижники у яскравих костюмах у найсучасніших лижних черевиках; спортивні машини з багажниками для лиж на даху проїжджають повз людей, що пхають бідони з молоком на тачках. Таким побачив гірськолижний курорт "Буковель" кореспондент газети "Нью-Йорк Таймс". Він розповідає про великі перспективи курорту і про мільярд доларів, які збираються вкласти в нього інвестори до 2010-го року. З огляду на те, що план проекту готували у Канаді, швидкісні підйомники купують в Австрії, а початковий внесок становив 125 мільйонів доларів, курорт "Буковель" - це найсерйозніша інвестиція у регіон, робить висновок "Нью-Йорк Таймс".

Газета описує, як лижний бізнес уже зараз дає роботу багатьом жителям Івано-Франківщини, як споруджуються нові готелі, а ціна на землю підскочила до небувалих висот. Інвестори, серед яких український "Приватбанк" наголошують, що розвиток лижної інфраструктури - це важлива ознака того, що розвивається і середній клас.

Втім, поки що з`їхати з гори у "Буковелі" можуть дозволити собі лише заможні українці. Минулого року вперше приїхала на цей курорт американка українського походження Таїса Бушнелль. Ось що вона розповіла радіо "Свобода про свої враження від "Буковелю":

"Бачила, що вже було багато послуг для відвідувачів, гарні ресторани, готелі. На жаль, ще не було багато відкритих спусків, а ті що були відкриті, на них покриття снігу не було найкраще. Для мене як для іноземки, рівень послуг у "Буковелі" поки що не виправдовує таких високих цін. Наприклад, я цікавилася: в сусідньому селі Поляниця, минулого року за нічліг на одну особу хотіли 40 доларів в сільській хаті, а в самому "Буковелі" по 100 доларів. Поки що я гадаю, що це буде есклюзивний курорт, недоступний для більшості українців" .
XS
SM
MD
LG