Доступність посилання

ТОП новини

<img src="/images/photo/Pridnistrovya_Car.jpg" border="1" style="float: left;">Україна не проводить блокаду Придністров’я введенням нових митних правил


Відповідну заяву сьогодні оприлюднив Кабінет Міністрів. Вчора президент Придністров’я Ігор Смірнов звинуватив Україну та Молдову у зовнішньоекономічному блокуванні регіону.

Відповідну заяву сьогодні оприлюднив Кабінет Міністрів.

А речник міністерства закордонних справ Василь Філіпчук заявив:

“Метою цього кроку з боку України є запровадження нормальних умов торгівлі на українсько-молдовському кордоні, нормальних умов торгівлі у нашому регіоні, інтеграцію придністровського бізнесу у легальне правове поле. Усі дії України по запровадженню нового митного оформлення на українсько-молдовському кордоні повністю відповідають європейським нормам і стандартам. Новий митний режим передбачає спрощений порядок реєстрації економічних агентів Придністров’я у Кишиневі. Нові правила не мають жодного безпосереднього впливу на діяльність простих людей”, - зазначив речник МЗС.

Вчора президент Придністров’я Ігор Смірнов звинуватив Україну та Молдову у зовнішньоекономічному блокуванні регіону.

МЗС Росії назвало зміни у митних правилах на українсько-молдовському кордоні тиском на невизнану республіку.

Комісар ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єр Солана привітав рішення України та Молдови щодо нових митних правил.
XS
SM
MD
LG