Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія та Європарламент виступили проти торгівлі людьми, у тому числі проти примусової проституції, масштаби якої мають зрости під час Чемпіонату світу з футболу у Німеччині цього літа.


Наталія Вікуліна Брюссель, 08 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Європарламентарії та представники Єврокомісії виступають проти примусової проституції, масштаби якої мають зрости під час Чемпіонату світу з футболу в Німеччині цього літа. Очікується, що жертвами торгівлі людьми стануть у тому числі жінки зі Східної Європи.

У Європарламенті вирішили відзначити Міжнародний жіночий день 8 березня своєрідно – депутати розпочинають кампанію “Червона карта”, щоб припинити сексуальну експлуатацію жінок зокрема під час Чемпіонату світу з футболу в Німеччині у червні-липні цього року. Очікується, що на це спортивне змагання привезуть тисячі жінок для примусової роботи повіями. Говорить глава Комітету Європарламенту з прав жінок та рівноправ”я статей Анна Заборська:

“Ми вимагаємо, щоб громадськість однозначно виступила проти насилля над жінками, торгівлі людьми й примусової проституції на Чемпіонаті світу з футболу”.

Комісар ЄС з юстиції, свободи й безпеки Франко Фраттіні заявив, що Євросоюз потребує більшої інформації про злочини, пов”язані з торгівлею людьми. На зустрічі міністрів внутрішніх справ у квітні Фраттіні планує запропонувати декілька заходів, щоб протистояти примусовій проституції на футбольному чемпіонаті. Комісар уважає, що всі шенгенські країни мають зміцнити контроль на зовнішніх кордонах і видавати шенгенські візи тільки людям, які мають справжні причини їхати в ту чи іншу країну Євросоюзу. Адже, за словами Фраттіні, зазвичай жертви торгівлі людьми називають неправдиві причини, чому вони перетинають кордон. Комісар також пропонує запровадити тимчасові візи навіть для тих країн, які мають безвізовий режим із державами Євросоюзу.

З яких країн очікується найбільший наплив живого товару? На це запитання радіо “Свобода” відповідає Франко Фраттіні:

“Я не можу надати вам список, тому що мені не подобається звинувачувати чи соромити країни походження. Але ви добре знаєте, що повій привозять зі Східної Європи, регіонами походження проституції є також Латинська Америка, деякі країни Африки й Азія”.

У Євросоюзі жертвами торгівлі людьми стають щороку близько 100 тисяч жінок. Через чемпіонат світу з футболу в Німеччині ця цифра може зрости. Комітет Європарламенту з прав жінок і рівноправ”я статей закликає Німеччину встановити спеціальні телефонні лінії, за якими жертви торгівлі людьми зможуть отримати інформацію і підтримку. Депутати закликають Міжнародний олімпійський комітет та інші авторитетні спортивні організації підтримати кампанію “Червона карта” проти примусової проституції. Комітет закликає також Єврокомісію та країни Євросоюзу розпочати роз”яснювальну кампанію, щоб про небезпеку примусової проституції дізналися її потенційні жертви.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG