Доступність посилання

ТОП новини

У Ганновері відкрився найбільший у світі комп''ютерний ярмарок - CeBIT-2006.


Надія Кандиба Німеччина, 9 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Ганновері відкрився найбільший у світі комп''ютерний ярмарок - CeBIT-2006. Цього разу в ньому бере участь понад 6000 експонентів з понад 70 країн. Серед учасників ярмарку є також і українські фірми.

Свою продукцію на CeBIT’і виставили близько тридцяти компаній з України. Як правило, йдеться про фірми, що пропонують послуги з аутсорсингу – тобто, управління окремими високотехнологічними бізнес-процесами на відстані. Оскільки експоненти з України є цікавими виключно для фахівців, натовпу відвідувачів біля їхніх стендів, як і в минулі роки, не було. Справжніми ж зірками цьогорічного шоу високих технологій у Ганновері знову стали виробники мобільних телефонів. Комп”ютерний експерт Другого телеканалу німецького телебачення (ZDF)Свен Ган зауважив:

„На CeBIT’і зараз можна відчути передусім одну головну тенденцію – йдеться про мобільні телефони, які здатні приймати телебачення. Таких приладів з''являється дедалі більше. Проблема полягає в тому, що виробники поки що не зуміли домовитися про спільний формат”.

Фінська компанія „Нокія” обіцяє, наприклад, вчасно до початку цьогорічного Чемпіонату світу з футболу випустити на ринок мобілку, за допомогою якої можна буде дивитися трансляцію матчів у цифровому форматі. Експерти очікують, що доступним для пересічного споживача мобільне телебачення стане не раніше 2007-го року.

Серед інших цікавих новинок електронної галузі можна назвати також мікрочіп, дані з якого можна зчитувати на відстані за допомогою спеціального приймача. Такий чіп, вмонтований, наприклад, в упаковку товарів, значно полегшить закупи в супермаркеті. Підігнавши свій візок до спеціальної каси, клієнт відразу, не викладаючи товари на стрічку, отримає рахунок. Модель магазину оснащеного таким устаткуванням, представив у Ганновері німецький торговельний концерн METRO, відомий своїми супермаркетами також в Україні.

Нинішній СeBIT засвідчив, що телекомунікаційна та комп''ютерна галузь знову переживає піднесення. Канцлер Німеччини Анґела Меркель вирішила не втрачати такий шанс. Відвідавши ганноверський ярмарок, вона заявила:

“У галузі високих технологій та телекомунікації ми спостерігаємо зростання кількості робочих місць. Для того, щоб цю тенденцію розумно використати для Німеччини, я хочу ще цього року провести саміт високотехнологічної галузі. Слід подумати над тим, що варто зробити також у політичному сенсі, аби підтримати такий розвиток”.

Міжнародний комп”ютерний ярмарок CeBIT-2006 триватиме до 15 березня. Організатори очікують, що за цей час на ньому побуває півмільйона відвідувачів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG