Доступність посилання

ТОП новини

У німецькому футболі знову корупція.


Надія Кандиба Німеччина, 10 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Новий корупційний скандал знову охопив німецький футбольний світ і це лише за три місяці до початку світової першості. У п’ятницю прокуратура у Франкфурті-на-Майні підтвердила, що проти чотирьох осіб порушена кримінальна справа за причетність до шахрайства. Йдеться про маніпуляцію іграми другої бундесліги та матчами на регіональному рівні.

За словами прокурора Томаса Бехтеля, його відомство разом із кримінальною поліцією федеральної землі Гессен вже кілька тижнів тримає під особливим спостереженням групу осіб, які спробували вплинути на результати п”яти футбольних матчів. Прізвища поки що не розголошуються. Як сказав журналістам речник Німецької футбольної федерації Гаральд Штенґер:

„За інформацією, якою ми володіємо на даний момент, цього разу жоден суддя не потрапив під слідство і можна виходити з того, що в першій бундеслізі не було жодної маніпуляції”.

Тим часом прокуратура повідомила, що проти чотирьох підозрюваних накопичилося достатньо матеріалу для того, щоб навіть взяти їх під варту. Заради отримання прибутку злочинці спробували вплинути на результати щонайменше п”яти матчів, пообіцявши гравцям винагороду в кілька тисяч євро. Злочинці хотіли підкупити передусім голкіперів та захисників. Принаймні в одному випадку спортсмени прийняли гроші. За даними газети Bild, ставки в тоталізаторі на маніпульовані ігри робилися передусім за кордоном. Двоє затриманих, повідомляє далі видання, мали іноземні паспорти, громадянство двох інших з”ясовується. Президент Німецької футбольної федерації Тео Цванцінґер висловив впевненість, що цей скандал не матиме негативного впливу на підготовку до світової першості. В інтерв”ю Першому каналу німецького телебачення ( ARD) Цванцінґер, зокрема, сказав:

„Подібні події, звичайно, не сприяють підготовці до світового чемпіонату. Але таке може завжди трапитися. Там, де є люди та гроші, існує й корупція. Тут значно важливішим є проведення ретельного розслідування. Якщо люди в Німеччині знатимуть, що Німецька футбольна федерація та державні органи не готові миритися з такими речами, тоді це не матиме негативного впливу на підготовку до першості”.

Президент Німецької футбольної федерації наголосив, що за обсягами нинішній інцидент значно менший минулорічного корупційного скандалу навколо тепер уже колишнього судді Роберта Гойзера. Тоді йшлося про маніпуляції в 23 іграх бундес- та регіональних ліг.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG