Доступність посилання

ТОП новини

Візит прем’єр-міністра України Юрія Єханурова на Донеччину.


Ганна Іванова /images/photo/Ehanurov_bast_face.jpg Донецьк, 17 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У п’ятницю, сімнадцятого березня прем’єр-міністр України Юрій Єхануров відвідав Донецьк. Прем’єр поспілкувався зі студентами та передав гірникам шахти ім.. Засядька лист з дозволом впровадження нового проекту.

Візиту прем’єр-міністра Юрія Єханурова на Донеччині чекали досить довго. Вперше інформація про те, що він має намір відвідати область, з’явилася у засобах масової інформації ще у жовтні минулого року. Майже через тиждень візит було перенесено на листопад, а потім зовсім відкладено. Донеччани сприйняли це як втрату інтересу влади до регіону. Та голова уряду все ж таки вирішив відвідати Донецьку область майже перед самими виборами. Цей факт став приводом для розмов про те, в якій якості їде Юрій Єхануров на Донеччину – як прем’єр чи як перший номер у списку блоку “Наша Україна”. Сумніви розвіяв він сам, заявивши, що для агітації візьме відпустку 21,22 та 23 березня, а до того часу буде виконувати свої прем’єрські обов’язки.

Свою робочу поїздку регіоном Єхануров почав з візиту на шахту ім. Румянцева підприємства “Артемвугілля” у Горлівці. Другою шахтою, яку він відвідав, була донецька шахта імені Засядька. Варто зазначити, що прем’єра шахтарі зустрічали досить щиро. Біля шахт не було акцій протесту, яких можна було очікувати, адже вже у квітні гірники планують почати Всеукраїнський страйк через неувагу влади до вугледобувного комплексу.

Під час зустрічі з трудовим колективом шахти імені Засядька, Єхануров передав лист, у якому міститься Дозвіл проекту спільного впровадження утилізації шахтного метану на підприємстві. При цьому прем’єр зазначив:"Використання метану - проект, що ми починаємо в Донецьку - найбільший у світі. Нам дуже важливо, щоб схема метану, який завжди був просто метаном, почала служити людям”. Також він підкреслив, що завдяки цьому проекту буде добуватися близько десяти мільярдів кубометрів газу в рік.

Зустрівся Юрій Єхануров і з викладачами та студентами Донецького Національного технічного університету. Тут прем’єру не вдалося уникнути питань про вибори та передвиборчі обіцянки. Зокрема, йому довелося розповісти про своє відношення до введення в Україні другої державної мови. Голова уряду запевнив, що ця проблема перестане існувати 27 березня, відразу після виборів. За його словами, за опитуваннями суспільної думки, з 27 проблем, які хвилюють мешканців України, питання російської мови займає останнє, 27 місце. Поспілкувавшись зі студентами, прем’єр зробив висновок, що насправді у нашій країні існує проблема не російської, а англійської мови, яку просто погано вчать ще зі школи.

В цілому візит Юрія Єханурова на Донеччину пройшов у досить доброзичливій атмосфері. А сам прем’єр вбив одразу двох зайців – і проблемний регіон відвідав з робочою поїздкою, і перед виборами привернув увагу до провладної партії.
XS
SM
MD
LG