Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура може поновити розслідування кримінальної справи проти екс-майора президентської охорони Миколи Мельниченка за фактом незаконного прослуховування кабінету екс-президента Леоніда Кучми


Про це заявив керівник слідчо-оперативної групи Генпрокуратури Роман Шубін в інтерв''ю газеті "Комерсант".

Про це заявив керівник слідчо-оперативної групи Генпрокуратури Роман Шубін в інтерв''ю газеті "Комерсант".

За словами Шубіна, однією з підстав для поновлення цієї кримінальної справи може стати аудіозапис, на якому Мельниченко називає імена політиків, які допомагали йому в 1999-2000 роках організувати прослуховування розмов вищих посадовців.

Фрагменти згаданого аудіозапису були 15 березня оприлюднені на інтернет-сайті "Українська правда". На них нібито Мельниченко розповідає про те, що в 1999 році він співпрацював з Євгеном Марчуком, який нібито заохочував записування розмов Кучми.

На аудіозапису голос, схожий на голос Мельниченка, також повідомляє, що після президентських виборів у 1999 році, Марчук припинив свої контакти з ним, і після цього Мельниченко у травні-червні 2001 року почав співпрацювати з Олександром Морозом.

У статті на "Українській правді" зазначено, що цей запис зробив сам Мельниченко, щоб пізніше він увійшов у книгу про нього.
XS
SM
MD
LG