Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”. Кольорово-музичний пі-ар.


Київ, 20 березня 2006 року. Парламентська виборча кампанія виходить на фінішну пряму. Обличчя політиків не зникають з екранів телевізорів, під ногами у весняних калюжах розмокає агітмакулатура, а молодь на вулицях активно розмахує прапорами з партійною символікою. Останні законні дні полювання на виборця. Чим можна привабити людей голосувати за ту чи іншу політичну силу? Промовами на мітингах, інформаційними матеріалами чи речами більш витонченими, що діють на підсвідомість? Про це говоритимуть сьогодні "Звуки життя" - музично-кольоровий піар. З вами Віола Бурда.

Психологи стверджують, що Помаранчева революція і перемога Ющенка на виборах не в останню чергу завдячує КОЛЬОРУ. Жовтогарячі стрічки, прапори на фоні біло-сірої зими діяли на людську психіку, як ковток запашної кави зранку. Чи вдасться якійсь політичній символіці повторити успіх помаранчу? Чи вдало партії та блоки використовують кольори і як вони впливають на психіку виборця? Досліджує психоаналітик Наталія Кухтіна.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Те, що чути у рекламних роликах партій, не має жодного стосунку ані до мистецтва, ані до справжньої політики. Так вважає композитор Микола Мозговий. На його думку, ці вибори підтверджують справедливість приказки "Хто платить, той і замовляє музику". І щодо рівня замовників, і щодо рівня виконавців.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Підбивати підсумки цих виборів (як щодо кількості депутатських мандатів, так і щодо збагачення фольклору) ще зарано. А у Сполучених Штатах дуже плідними виявилися останні перегони за місце у Білому домі, два роки тому. Переконливу перемогу і за результатами, і за внеском у фольклор здобув Джордж Буш. Чим він порадував виборця - досліджував нью-йоркський кореспондент Радіо Свобода Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Майже на десять років відстала Україна від Росії у використанні нового і творчого пі-ар-ходу. Кілька років тому, вся Росія, як мексиканський серіал, дивилася програму Віктора Шендеровича "Ляльки". Всі персонажі у програмі - були ляльками політиків - Путін, Жириновський, Черномирдін... Ще раніше росіяни зрозуміли вигоду від яскравості своїх політиків - матрьошки-Горбачови розкуповували як іноземні туристи, так і корінні мешканці. Чи вигідно торгувати українськими політиками - в Києві на сувенірному Андріївському узвозі з’ясовував Микола Закалюжний.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG