Доступність посилання

ТОП новини

На ринках Донецької області реалізується небезпечне для здоров’я куряче м’ясо.


Ганна Іванова Донецьк, 21 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На ринках Донеччини продається м’ясо, яке може бути небезпечним для здоров’я людей. Усього на території області виявлено кілька десятків тонн курятини, що не відповідає нормам.

У Донецькій області реалізується небезпечне для здоров’я м’ясо. Таким був результат перевірки імпортного курячого м‘яса, що реалізується на території Донеччини. Перевірку проводили органи прокуратури області разом зі спеціальним підрозділом органів внутрішніх справ.

За словами прокурора Донецької області Олексія Баганця, контролюючі органи, до обов’язків яких входить перевірка продукції тваринного походження, не звертають на це питання уваги, що призводить до виникнення загрози для людей.

Ось як змалював ситуацію Олексій Баганець: “Разом із працівниками санітарної служби, ветеринарної служби й головного управління у справах захисту прав споживачів, встановили, як це не дивно, що куряче м''ясо, як правило, на ринках Донецька реалізується взагалі без жодних документів про його походження і якість. Ці факти мали місце на Критому ринку, на торговельному комплексі “Сокіл”, і на інших”.

За інформацією реалізаторів, вся ця продукція надходила на прилавки зі складів Донецької споживчої спілки. Як зазначив прокурор Донецької області, на одному зі складів цієї організації дійсно було виявлено сім тонн м''яса, якість якого не підтверджувалася жодними документами. Усі підприємці, які орендували склад, відмовилися визнати своєю м''ясну продукцію, на пакунках з якою не було даних про виробника й строки придатності. Також Баганець підкреслив, що на деяких пакунках курячого м''яса виробником були позначені Сполучені Штати Америки, Бразилія, Китай та Бельгія.

Прокурор області зазначив, що у Горлівці також було виявлено кілька десятків тонн курячого м''яса без жодних позначень країни-виробника, інгредієнтів та строку придатності . При цьому, працівники складу, на якому зберігалися ця харчова продукція, так були налякані несподіваною перевіркою, що заховалися у морозильній камері. І перебували там близько п’яти годин, весь час, доки тривала перевірка. Рятувати цих людей довелося самим співробітникам прокуратури, які й відкрили камеру.

Після перевірки обласна ветеринарна служба визнала зазначену продукцію непридатною для вживання в їжу. Тепер партія неякісної курятини повинна відправитися на утилізацію.
XS
SM
MD
LG