Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборний Дніпропетровськ.


Геннадій Сахаров /images/photo/Dnipr_election_24.03.06_1.jpg Дніпропетровськ, 24 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Дніпропетровську незважаючи на вибори і політичні пристрасті життя йде звичним трибом.

У Дніпропетровську настало політичне майже затишшя. У п’ятницю вперше за останні дні не було пресконфернцій політичних партій і блоків і навіть голови обласної адміністрації з черговою промовою про виконання і перевиконання та мир і злагоду у місцевому суспільстві. Агітаційні намети різних кольорів останній день сусідять на майдані під пам’ятником Леніну.

На вулицях міста знімають політичну рекламу, сині стрічки, якими були оплутані паркани і дерева на вулицях та майданчик біля обладміністрації, зникли.

Останні політичні заходи перед забороною агітації провели Блок Віктора Ющенка “Наша Україна”, який влаштував агітаційну дискотеку на центральній площі і партія “Реформи і порядок”, яка провела мітинг біля оперного театру і масове пікетування обласної виборчої комісії перед розглядом останньої передвиборної судової справи у апеляційному суді.

З партією “Реформи і порядок” та блоком Пора-ПРП досі ситуація невизначена і не надто зрозуміла – після низки судів, на яких з’ясовувалося хто керує обласною організацією ПРП, чи є у області блок Пора-ПРП, чи його немає, чи мусить бути зареєстрована на виборах до обласної ради обласна організація ПРП, чи не мусить, чи легітимний список ПРП на виборах до міської ради, чи нелегітимний, все зійшлося на двух судових процесах.

Вирішуються питання реєстрації списку обласної організації ПРП і заява Олександра Жира щодо зняття з реєстрації списків, поданих міською і обласною організаціями, які згідно з рішеннями секретаріату ПРП є нелегітимними та про реєстрацію інших списків, поданих організаціями, що знаходяться під егідою пана Жира а також про визнання блоку “Пора-ПРП” таким що існує у області.

Олександр Жир заявляє що в разі участі у виборах розформованих організацій партії вибори до рад всіх рівнів у області і Дніпропетровську і районах міста можуть бути визнані такими що не відбулися.

Взагалі якоїсь дійсної напруги у місті немає, життя йде звичним трибом і на останніх мітингах цілуються закохані у партійних шаликах і стрічках, забуваючи і про політику і про вибори і про весь світ навколо.
XS
SM
MD
LG