Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз готовий співпрацювати з будь-якою коаліцією, якщо вона підтримуватиме стабілізацію і реформи.


Наталія Вікуліна /images/photo/EU_flag.jpg Брюссель, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Для Євросоюзу має значення не назва партії-переможця на українських виборах, а її готовність впроваджувати реформи. Про це в інтерв”ю радіо “Свобода” заявила Крістіна Галляк, речниця Верховного представника ЄС з зовнішньої політики й політики безпеки Хав”єра Солани.

У Брюсселі чекають висновків європейських спостерігачів на виборах в Україні, після отримання звіту спостерігачів можна буде казати про те, наскільки демократичними були українські вибори. Крістіна Галляк повідомила, що наразі у Євросоюзі не побачили труднощів під час голосування в Україні:

“Це був дуже важливий день для українських людей, нам було приємно бачити, що люди мали змогу голосувати дуже організовано, могли голосувати в абсолютно спокійній ситуації. Але остаточний звіт спостерігачів скаже нам більше про перебіг цього дня, і це надасть нам більше інформації, для того щоб оцінити день виборів”.

За її словами, при створенні будь-якої коаліції у Верховній Раді Євросоюз хоче й надалі підтримувати український народ на шляху реформ, змін і стабілізації. За її словами, Україні потрібно впроваджувати реформи й забезпечувати політичну стабільність, якими б не були результати виборів. Говорить Крістіна Галляк:

“Що для нас має значення – так це не партія А, партія Б чи партія В, для нас має значення політика – політика реформ, політика стабілізації, політика змін, політика забезпечення того, що верховенство права і хороше керівництво є метою нового уряду, який буде сформовано після обрання парламенту”.

Вона заявила, що Брюссель чекатиме результатів виборів, але безсумнівно, що мета Євросоюзу стосовно України – допомогти, підтримати демократичні перетворення, які вже розпочалися в Україні, але, яким, поза сумнівом, слід сприяти. А прозорі вибори, впровадження реформ і побудова сильних інституцій наблизить країну до Європи: нагадаю, що таким було послання Хав”єра Солани українському президенту та політичним лідерам напередодні виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG