Доступність посилання

ТОП новини

“Україна схиляється у бік Росії. Проросійська опозиція попереду та поразка правлячої партії”. Під такими заголовками американські ЗМІ повідомляють про попередні результати виборів в Україні, інформує кореспондент Радіо Свобода


Американські ЗМІ пишуть, що Партія регіонів Віктора Януковича тепер контролюватиме майже третину місць у майбутньому парламенті

Американські ЗМІ пишуть, що Партія регіонів Віктора Януковича тепер контролюватиме майже третину місць у майбутньому парламенті. Найболючішу поразку, на думку американських видань, Ющенко одержав півроку тому від Юлії Тимошенко, яку він звільнив з посади прем”єр-міністра України.

Демократичність цьогорічних парламентських виборів в Україні видання США називають головним досягненням Президента Ющенка після помаранчевої революції. Однак, як зазначають американські спостерігачі, попередні результати виборів свідчать про те, що політична сила, очолювана Ющенком, втратила багато прихильників. Серед причин цього вказується на погіршення ситуації в країні та на розкол всередині помаранчевої коаліції. За інформацією кореспондента Радіо Свобода Сергія Куделі, більшість громадян України, які голосували на Вашингтонській дільниці залишились вірними чинному президенту Віктору Ющенку.

Американські посадовці загалом вдоволені перебігом виборчої кампанії в Україні і називають її найдемократичнішою в історії держави. Як пишуть американські видання, Вашингтон спонукає лідерів помаранчевої революції до об”єднання у Верховній Раді. Однак офіційна позиція США залишається незмінною: американська влада готова співпрацювати з будь-якою урядовою коаліцією, незалежно від її кольорів.
XS
SM
MD
LG