Доступність посилання

ТОП новини

Громадяни України, які проживають в країнах Балтії, на виборах у Верховну Раду України в основному проголосували за „Партію регіонів”.


Людмила Пилип Рига, 27 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Результати голосування на закордонному виборчому окрузі в Латвійській Республіці засвідчили, що більшість громадян України віддали свої голоси за „Партію регіонів”. Потім слідує „Блок Юлії Тимошенко”. Третє місце посідає блок „Наша Україна”. В Литві та Естонії українські виборці також зупинили свій вибір на „Партії регіонів”.

Голова виборчої комісії закордонної дільниці в Ризі Тетяна Гаврилюк повідомила РС, що голосування пройшло без порушень, однак значної активності виборців не спостерігалося.

Тетяна Гаврилюк: „Голосування пройшло спокійно, ніяких порушень не було. Проголосувало порядку 25% виборців. Розклад по голосам наступний: за „Партію регіонів” проголосувало 203 виборця, за „Блок Юлії Тимошенко” – 48 і за „Нашу Україну” – 43 виборця".

Опитані РС в Латвії виборці, голосували за різні партії, однак, головне їх бажання, щоб Україна була демократичною та процвітаючою країною.

1 респондент: „Голосував я за Тимошенко, бо вона мудра людина і у неї є гарний план майбутнього розвитку. Хотів би бачити Україну вільною, щасливою, багатою і багатих та радісних людей".

2 респондент: „За Януковича, бо він набагато краще, ніж Ющенко. Ющенко західник , а Янукович дійсний українець.”

3 респондент „Вибір України я бачу в самій Україні і у зв’язку з Росією”.

4 респондент : „За Ющенка. Щоб всі у Європі були. Щоб добре було жити, як в Латвії”.

В Литві та Естонії громадяни України більшістю голосів проголосували за „Партію регіонів”. Відповідно друге та третє місця посіли – „Наша Україна” та „Блок Юлії Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG