Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Поствиборчий синдром.


Київ, 27 березня 2006 року. На вулицях міста вже давно познімали агітаційні біг-борди, двірники очищають стіни від останніх клаптиків рекламних листівок партій і блоків, немає політичної реклами у телевізорі, але для політиків найцікавіше тільки починається. Вибори з довжелезними чергами на дільницях завершилися, а політичні торги – у розпалі. Адже слідом за депутатськими мандатами на кону – посада прем’єра і спікера. А що зараз починається для простих виборців? Як вони сприймають результати перегонів? На що сподіваються? Це ми спробуємо з’ясувати у “Звуках життя”: “Поствиборчий синдром”. З вами – Олександр Лащенко.

Одна з проблем на голосуванні, про яку говорять спостерігачі, великі черги на дільницях. Не обійшлося без них і на дільниці, де голосувала кореспондентка Звуків життя Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Від сорока хвилин до двох годин доводилося вистоювати у неділю у чергах харківським виборцям. Але декому з тих, хто витримав це випробування, так і не пощастило проголосувати, - повідомляє кореспондентка Радіо Свобода у Харкові Вікторія Маренич. На одній із дільниць не знайшли себе у списках сотні студентів – майбутніх міліціонерів.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Мало кому до вподоби це задоволення - ОЧІКУВАННЯ. Чекати доводиться у житті постійно і багато чого - кохану на побачення, оцінку за вступний іспит до вузу, зрештою - результати виборів - теж зразу відомі не стають (крім країн, як колишній СРСР, де за кандидата голосують дев’яносто дев’ять цілих дев’яносто дев’ять сотих відсотка виборців). Але частіше причини для очікування - прозаїчніші - наприклад, чекаємо потяга. Однією із очікуючих - на київському вокзалі - була кореспондентка Звуків життя Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Близько мільйона людей вчора не змогли проголосувати через те, що і вибори всіх рівнів провели одночасно, і списки формували недбало (примусивши зрештою стояти виборців у чергах). Такими є дані Комітету виборців Україні. Але підсумки голосування НЕ спотворені, організаційні негаразди стосуються всіх без винятку регіонів України, уточнив голова КВУ Ігор Попов.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG