Доступність посилання

ТОП новини

На виборах мера Києва.


Віктор Міняйло /images/photo/Chernovetskiy_balkon.jpg Київ, 28 березня (RadioSvoboda.Ua) – На виборах мера Києва перемагає народний депутат України, почесний президент концерну “Правекс” Леонід Черновецький. За результатами підрахунку половини протоколів, за Леоніда Черновецького проголосували третина виборців.

Київ став рекордсменом з повільності підрахунку голосів. І це киян насторожує. Особливо прихильників Леоніда Черновецького.Пів дня вони стояли під стінами київської мерії, де розташована територіальна виборча комісія:

“Черновецький, Черновецький”

Між мітингуючими одиноко стояв невеличкий намет з написом “Черновецький, продпайком киян не Купиш!” Намет встановив інший кандидат на посаду мера Києва, голова об‘єднання “Молодь – надія України” Вадим Гладчук:

“Відбувалася масова роздача продовольчих наборів по місту Києву. Мова йде про сотні тисяч. Роздавалися ці пайки громадянами, які давали їх з символікою Леоніда Черновецького. Я не хочу сказати, що це Леонід Черновецький здійснював підкуп, але там знаходилася листівочка, з закликом голосувати за нього, був сам цей продовольчий набір у кульочку з символікою”.

В самій територіальній виборчій комісії панував повний спокій. Перед комп‘ютерами куняли журналісти, а між ними ходив член ТВК Андрій Зінюк:

“Яка ситуація, працюємо”.

Кор.: Коли можна очікувати результатів?

“Ви ж знаєте, що ТВК сформована згідно з законом про вибори депутатів у Верховну Раду і по квотам. Тобто і відповідно рахується”.

Чому перемагає Черновецький? Експерти говорять про втому киян від Омельченка, про наполегливість Черновецького, який таки став принаймні пізнаваним в столиці і схилив на свій бік симпатії чималої кількості мешканців Лівобережжя.

Політолог Володимир Полохало можливу перемогу Леоніда Черновецького пов‘язує з поганою роботою його основних конкурентів:

“Обидва штаби працювали погано, були природні і об‘єктивні причини. Оскільки Кличко свіжий і новий політик, Омельченко старий політик, то з‘явився третій. Так часто буває у виборчих перегонах. Леонід Черновецький, який комфортно, без жодних противаг з боку конкурентів, він був поза критикою, зміг отримати підтримку менше третини киян. Це дуже погано, коли мер Києва має підтримку менше третини виборців”.

Тим часом голова ЦВК Ярослав Давидович зробив зауваження київській територіальній виборчій комісії. Мовляв, так захопилися підрахунком голосів на виборах мера, що зовсім забули про вибори до Верховної Ради.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG