Доступність посилання

ТОП новини

Кримська організація НСНУ вимагає скасувати результати виборів до ВР автономії та виборів до органів місцевого самоврядування


За повідомлення кореспондента Радіо Свобода, причиною такої ситуації є численні порушення, зафіксовані минулої неділі

За повідомлення кореспондента Радіо Свобода, причиною такої ситуації є численні порушення, зафіксовані минулої неділі. НСНУ наводить такі дані: за їхньою інформацією – на 14 дільницях у Сімферополі помічені факти невидачі бюлетенів для голосування до ВР АРК, в Судаку у виборчих бюлетенях проти назв низки партій були позначки, що вони зняті з виборів, хоч насправді вони брали участь у виборах. Крім того, практично в усіх районах автономії виборцям видавали зіпсовані бюлетені, які потім визнавались недійсними.

Ініціативу НСНУ про скасування результатів виборів, як стало щойно відомо, підтримала і кримська організація Блоку Юлії Тимошенко.

Натомість представники Партії регіонів стверджують, що такі кроки НСНУ пов”язані з тим, що нашоукраїнці не зможуть на виборах в Криму подолати бар”єр. Водночас проти цього, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, свідчить той факт, що Блок Юлії Тимошенко фактично набирає непогані результати і в той же час теж вимагає скасування виборів.

За попередніми даними, за результатами підрахунку бюлетенів у третині всіх дільниць автономії лідирує Партія регіонів – фактично 36 відсотків голосів, на другому місці йде Народний рух України – майже 10%, партія “Союз” – 8%, БЮТ – понад 7%, Компартія – близько 7%, партія Куніцина – трохи більше 6%. Тривідсотковий бар”єр в Криму долають Блок Володимира Литвина, Блок Наталії Вітренко і підходить до позначки 3% опозиційний блок “Не так”.
XS
SM
MD
LG