Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ Німеччини та Росії – Франк-Вальтер Штайнмайєр і Сергій Лавров – обговорили підсумки парламентських виборів в Україні та президентських – у Білорусі


За словами пана Лаврова, вибір білорусів, як і українців, треба поважати і на цій основі будувати з ними подальші відносини

За словами пана Лаврова, вибір білорусів, як і українців, треба поважати і на цій основі будувати з ними подальші відносини.

Тим часом пан Штайнмайєр занепокоєний ходом голосування в Білорусі:

“Одна справа – вибори в Україні: вони пройшли з дотриманням демократичних стандартів. Зовсім інше – Білорусь: тут ці норми порушували. Наша думка відрізняється від думки мого колеги Лаврова – ми висловлюємо стурбованість. Це зовсім не втручання у внутрішні справи іншої країни, це – заклик, очікування того, що Білорусь рано чи пізно дотримуватиметься загальноприйнятих стандартів”, - сказав міністр закордонних справ Німеччини.

Євросоюз запроваджує нові санкції проти Мінська у зв’язку з фальсифікацією, на його думку, результатів виборів президента.ЄС визначає список білоруських чиновників, яким заборонять в’їзд на територію ЄС.
XS
SM
MD
LG