Доступність посилання

ТОП новини

<img src="/images/photo/Timoshenko_Moroz.jpg" style="float: left; border: solid black 1px; margin-right: 5px;">Блок Юлії Тимошенко і Соціалістична партія не підтримують запропоновану “Народним Союзом Наша Україна” модель створення Коаліції


Раніше керівний орган НСНУ ухвалив проект протоколу про створення коаліції за участю Нашої України, блоку Тимошенко та СПУ.

Керівний орган НСНУ ухвалив проект протоколу про створення коаліції за участю Нашої України, блоку Тимошенко та СПУ.

Голова політради “Нашої України” Роман Безсмертний сьогодні заявив:

“Наступна угода буде складатися з трьох частин. Перша – це програма діяльності коаліції. Ця частина має базуватися на програмі Президента і розвивати її. Друга частина – це організаційні засади діяльності коаліції, тобто як коаліція має взаємодіяти з президентом, з фракціями парламенту, опозиційними силами і як мають вироблятися і погоджуватися ті рішення, по яких виникає протистояння всередині самої коаліції. І третє – це хто має відповідати, за яку ділянку”.

За словами Романа Безсмертного, угоду про створення коаліції підпишуть після приведення до присяги депутатів і формування фракцій.

Водночас БЮТ і соціалісти заявляють, що не підписуватимуть цього протоколу.

“Я думаю зайвий раз підписувати документи, де написано, що Україна – демократична країна, Україна мусить бути незалежною країною, Україна знаходиться в центрі Європи, я думаю – це просто абсурд. Ми вважаємо, що цей протокол – це просто зволікання часу з підписання справжніх документів про створення коаліції”, - заявила лідерка БЮТ.

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз також не вважає запропонований НСНУ документ прийнятним:

“Угода про створення коаліції повинна давати абсолютно конкретні відповіді на всі ті питання, які хвилюють сьогодні людей. І це, очевидно, повинен бути не документ із однієї сторінки. А користуючись, можливо, і досвідом наших сусідів у Європі, німців, зокрема, десь на 130 сторінок виписано все те, особливо те, що сьогодні є предметом дискусій. У тому числі і проблема НАТО, і так далі”.
XS
SM
MD
LG