Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську у суботу відбулася офіційна церемонія інаугурації президента Білорусі Аляксандра Лукашенка


А у понеділок Євросоюз запровадить заборону на візи до ЄС для президента Аляксандра Лукашенка та 30 чільних білоруських урядовців.

А у понеділок Євросоюз запровадить заборону на візи до ЄС для президента Аляксандра Лукашенка та 30 чільних білоруських урядовців. Про це повідомила Радіо «Свобода» речниця Єврокомісії Емма Адвін. ЄС уважає їх відповідальними за недемократичний перебіг президентських виборів минулого місяця.

Якщо репресії проти білоруської опозиції триватимуть, перелік може бути розширено, повідомила Адвін. Минулої ночі білоруська влада звільнила з тюрми близько 40 осіб, яких заарештували 15 днів тому під час розгрому наметового містечка опозиції, повідомив з білоруської столиці кореспондент Радіо «Свобода».

На урочистій церемонії складення присяги президента Білорусі не було іноземних гостей, що щераз свідчить про міжнародну ізоляцію білоруського лідера, зауважують спотерігачі. Президент Лукашенко у короткій промові скриткував західні держави та Україну за мовляв спроби провести «кольотрову революцію» в Білорусі.

Президент Лукашенко керував країною 12 років, а 19 березня був обраний на додаткових п’ять років президентства. Білоруська опозиція, західні уряди та міжнародні спостерігачі засудили ці вибори як недемократичні.
XS
SM
MD
LG