Доступність посилання

ТОП новини

Члени тервиборчкому на Одещині вже втрачають свідомість.


Петро Каландирець Одеса, 10 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Тричі за кілька останніх днів до приміщення Одеської обласної територіальної виборчої комісії викликали бригаду лікарів зі „Швидкої допомоги”. Члени комісії втрачали свідомість від перевантаження. Тут досі не завершили підрахунок голосів. Не порахованими залишаються голоси віддані на виборах до Одеської облради виборцями Одеси та Ізмаїла.

Представник Блоку Юлії Тимошенко у обласній територіальній виборчій комісії Геннадій Чижов під час спілкуванння з журналістами висловив думку, що завершити підрахунок голосів у облтервиборчкомі зможуть „не раніше ніж через тиждень”.

„Засідання обласної територіальної виборчої комісії не відбувається у безперервному режимі. А це є порушенням виборчого законодавства. Представники регіональних організацій політичних партій наголошували на недостатньо високому рівні кваліфікації членів комісії, на відсутність організації належної роботи членів комісії з боку обласної ради і контролю з боку ЦВК”.

Геннадій Чижов висловив думку, що „обласна виборча комісія вибірково реагує на скарги, протести і заяви, які надходять з боку суб”єктів виборчого процесу. Облтервиборчкому на часі під тиском громадськості і засобів масової інформації двома третинами голосів визнати нездатність виконувати покладені на нього функціональні обов”язки. Тоді партії подадуть нові кандидатури, а облрада затвердить їх, щоб комісія запрацювала плідно і з новою силою. Ми не бачимо законних підстав для того, щоб процес підрахунку голосів виборців Одеської області не був завершений”.

Представник Блоку Юлії Тимошенко у обласній територіальній виборчій комісії зазначив, що спроби визнати недійсними результати виборів до Одеської обласної Ради будуть невдалими. „Суд, найімовірніше, скасує таке рішення, навіть якщо його ухвалить облтервиборчком. У переможців виборчих перегонів до облради є достатньо сильні групи юристів. Певні політичні сили прагнуть затягнути процес підрахунку голосів, але ці сили програють...”

Геннадій Чижов вважає, що зацікавленими у затягуванні підрахунку голосів в Одеській області є представники політичних партій – аутсайдери виборчих перегонів. Він назвав безпідставними спроби керівництва облтервиборчкому перекласти відповідальність за зрив підрахунку голосів виборців на Одеську міську територіальну виборчу комісію.

„Міська територіальна виборча комісія виконала побажання, які були висловлені облтервиборчкомом щодо термінів привезення бюлетенів на місце їхнього підрахунку. Відбулося незрозуміле саботування прийому цих бюлетенів. Я вважаю, що це порушення закону”,- сказав представник БЮТ у облтервиборчкомі Геннадій Чижов.

Стало відомо, що 10 квітня Приморський районний суд Одеси ухвалив задовольнити “ клопотання представника Одеської обласної організації Партії зелених України”. Він “заборонив обласній територіальній виборчій комісії приймати рішення щодо встановлення підсумків голосування по виборах депутатів Одеської обласної Ради у багатомандатному виборчому окрузі №1 (м.Одеса), що відбулися 26 березня 2006 року, до розгляду справи судом”.

Згідно з ухвалою суду Одеській обласній територіальній виборчій комісії заборонено складати протокол про результати голосування по виборах депутатів Одеської облради в місті Одесі.
XS
SM
MD
LG