Доступність посилання

ТОП новини

Про що домовлятиметься Президент з лідерами політичних сил, що пройшли до нового парламенту?


Тетяна Ярмощук Київ, 11 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Віктор Ющенко зустрічатиметься з головою Центральної виборчої комісії Ярославом Давидовичем. Обговорюватимуть вони підсумки виборчої кампанії та остаточні результати голосування. Окрім цього, на тлі формування майбутньої парламентської коаліції, Президент планує зустрітися і з лідерами політичних сил, які пройшли до нового парламенту.

Зустрічі Віктора Ющенка з представниками політичних сил, що пройшли до нового парламенту, буде декларацією, зазначає політолог Кость Бондаренко. Президент хоче нагадати, що він є гарантом Конституції, тож майбутні парламентарії мають враховувати його думку, каже пан Бондаренко:

“Це своєрідне знайомства Президента з новою дійсністю. Такий собі візит ввічливості Президента, як представника однієї гілки влади і парламентарів, як представників іншої гілки влади. Президент хоче продемонструвати, що не зважаючи на свою відмову брати участь у переговорах щодо формування коаліції, він все-таки незримо буде присутній у цих переговорах, і хотів би щоб з його думкою рахувалися”.

Ритуальною називає зустріч з лідерами політичних сил переможців і політолог Андрій Єрмолаєв:

“Проблема полягає у тому, що те, що міг сказати Президент напередодні переговорів майбутніх депутатів стосовно коаліції, він вже сказав. Йдеться про ті принципи, які він запропонував для переговорного процесу по коаліції. На жаль, Президент виявився не дуже гнучким дипломатом, тому на сьогодні у нього не має якихось переваг по відношенню до учасників переговорів”.

Сьогоднішня зустріч має засвідчити, що Президент тримає ініціативу у пост-виборчому процесі. Так вважає політолог Вадим Карасьов:

“Що стосується якихось конкретних домовленостей, тог навряд чи врони будуть. Ніяких формальних угод підписано не буде. Але Президент, очевидно запропонує підписати усім політичним силам, які пройшли до нового парламенту пакт стабільності для того, щоб складні процеси коаліційних переговорів, непорозумінь, а також невдоволення окремих політичних сил можливим майбутнім статусом опозиції не привело до політичної дестабілізації”.
XS
SM
MD
LG