Доступність посилання

ТОП новини

Комісія Кінаха-Рибачука у Криму.


Володимир Притула Сімферополь, 12 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у Сімферополі пройшло третє засідання Робочої групи Кінаха-Рибачука, створеної президентом Ющенком два місяці тому для вирішення кримських проблем. Публічно київські та кримські урядовці обговорили шляхи забезпечення півострова питтєвою водою та питання захисту прибережних земель. А за зачиненими дверима – післявиборчу політичну ситуацію в регіоні.


Виборча кампанія в Криму досі триває і її вже час закінчувати, щоб вирішувати інші кримські проблеми, – таку заяву у Сімферополі зробив голова Секретаріату Президента України Олег Рибачук. На прес-конференції після завершення чергового засідання Робочої групи Кінаха-Рибачука, останній повідомив, що тема перевиборів у Криму - активно обговорювалася під час роботи цієї групи та зустрічей з кримськими політиками:

“За виключенням одного політика, всі інші виступили проти перевиборів. Цей сценарій немає політичної підтримки у Криму і не розглядається як найбільш реальний. Інший сценарій – завершення самого процесу виборів. Але тут має бути втручання державних органів, зокрема прокуратури”.

За його словами, кримська прокуратура зараз активно включилася у забезпечення роботи кримських виборчкомів, тож ті мають таки дорахувати чи перерахувати голоси кримчан.


Секретар Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Кінах підтримав свого колегу по Робочій групі, відзначивши, що в регіоні досить непроста соціально-економічна ситуація:

“Треба у стислі терміни підвести підсумки виборів і максимально сконцентрцувати зусилля на формування в Криму професійної і відповідальної представницької та виконавчої влади ”.

Водночас, у Виборчій комісії АРК повідомили, що сюди досі не надійшли протоколи з тервиборчкому Сімферополя, поки що не допомогло і втручання прокуратури. Тим часом, Робоча група Кінаха-Рибачука сьогодні розпорядилася розпочати підготовку угоди між органами влади АРК та Кабінетом міністрів України щодо подального соціально-економічного розвитку автономії. Поки що у цьому процесі буде задіяна стара кримська влада.
XS
SM
MD
LG