Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди шукають можливості для інвестування у розвиток Одеси.


Петро Каландирець Одеса, 13 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це повідомив під час зустрічі у прес клубі „Порто-Франко” другий секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні пан Бас Велс. Він перебував в Одесі протягом трьох днів. Головна мета візиту – зайти інвестиційні можливості для голандських підприємств.

„Голандські кампанії останні півтора роки висловлюють особливу зацікавленість у інвестуванні до економіки України. На початках цей інтерес зосереджувався лише на столиці України, але нині поширюється і на інші регіони країни. Одеса займає тут особливе місце, бо тут розташований величезний Одеський морський торговельний порт. У мене вже зібрана надзвичайно цікава інформація, яку я передам на розгляд Міністерству економіки королівства Нідерландів”, наголосив п. Велс.

Другий секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні висловив думку, що інвесторів може особливо зацікавити участь у реконструкції Міжнародного аеропорту Одеси, розвитку транспортного сектору. „Я маю надію, що ми зможемо зацікавити голандські кампанії, які хочуть знайти партнерів в Одесі. Візит був надзвичайно корисним”.

Біля сотні одеситів – керівників приватних підприємств – пройшли у 1998-2003 роках курс стажування у голандських кампаніях за програмою „Бізнес-менеджмент”. Кілька одеських підприємств за останні п”ять років безкоштовно отримали голандську техніку і обладнання за програмою Міністерства економіки Нідерландів „ЦЕНТР”.

Від 1998 роуц в Одесі успішно працює громадська організація „Українсько-голандський „Оверсіз бізнес-клуб”, яка об’єднує одеських топ-менеджерів, власників кампаній та вчених, які прагнуть до європейських стандартів у своїй діяльності. Бізнес – клуб проводить тренінги і семінари для своїх членів. Лише нещодавно в гостях у одеситів побував голандський бізнес – консультант Пітер де Бір, польські підприємці Єжи Конік та Богдан Родзевич.

Один з найбільш відомих спільних з голандськими інвесторами проектів був реалізований в Одесі на хлібному заводі. Тут випікали і пакували хліб за європейськими стандартами.

Підприємці з Нідерландів плідно працюють у Львові, Дніпропетровську. „І це не лише у обласних центрах, але і менших населених пунктах України”, сказав Бас Велс.
XS
SM
MD
LG