Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Експрес-ціни.


Київ, 17 квітня 2006 року. Полиця купейного або плацкартного вагона, за бажання - склянка гарячого чаю, постільна білизна - такий ось невигадливий набір пасажира української залізниці може подорожчати. Хоча Мінтранс обіцяє не шокувати людей і підвищувати ціни на квитки поступово. Чим викликане чергове зростання цін? Чи готові пасажири платити більше за комфорт на залізниці? Про це говорять сьогодні “Звуки життя” – “Експрес-ціни”. З вами Надія Шерстюк.

Пасажирські перевезення є збитковими, нарікає генеральний директор “Укрзалізниці” Василь Гладких. За його словами, наразі проїзд коштує копійки, тому цей монополіст щороку втрачає два з половиною мільярди гривень. Щоправда, вважають пасажири, ціни на квитки вже сьогодні "кусаються", а от комфорт майже відсутній. У цьому переконалася Наталка Коваленко, яка на минулі вихідні вирушила до Харкова у плацкартному вагоні.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Якось довелося повертатися до Києва з Криму сімферопольським поїздом. Скло в купе було розбите, а дірку провідниця заткнула подушкою. Дешево і сердито. Богу дякувати, це було літо. Про принади кримських поїздів - кореспондент Радіо Свобода Володимир Притула.

Після подорожчання, з першого червня квиток у купейному вагоні поїзда Київ-Сімферополь коштуватиме сімдесят чотири гривні.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Хочете прокотитися у товкотнечі з подорожніми, озброєними величезними клумаками; торговцями, що “продиратимуться” через вагон, пропонуючи газети, пиво і шкарпетки; жебраками, які проситимуть на прожиття? Такою буде мандрівка електричкою. Що може бути доступнішим за неї? Адже дешевше пересуватися можна тільки пішки, коли, як у відомій пісні, “втекла остання електричка і доводиться іти додому “по рейках”. Зараз з’явилося чимало швидких електричок, де оббивку на сидіннях не видрали, а на вікнах є фіранки. Але в більшості електропоїздів із комфортом не склалося. В одному з них їхала і Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Бідні не будуть ходити пішки. В цьому не сумнівається гендиректор Укрзалізниці Василь Гладких. Адже, за його словами, на сьогодні залізниця - найдемократичніший і найдешевший вид транспорту, яким користуються люди з різними обсягами гаманця. А за "кусючі" ціни на квитки чиновник обіцяє підвищувати комфорт.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG