Доступність посилання

ТОП новини

Створення помаранчевої коаліції було б дуже важливим для європарламентарів, які підтримують вступ Києва до Євросоюзу.


Наталія Вікуліна Брюссель, 17 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Створення помаранчевої коаліції було б сигналом для Європарламенту, що нова українська влада підтримує європейський шлях розвитку України. Так Київ міг підтримати зусилля тих, хто підтримує його в Європі. Про це в інтерв”ю українським журналістам заявив представник фракції Союз за Європу націй, польський депутат Європарламенту Міхал Камінський.

Помаранчева коаліція була б сигналом того, що новий українськицй уряд підтримує вступ Києва до Євросоюзу і до НАТО, створення такої коаліції було б важливим для всіх європарламентарів, які підтримують прийняття України до ЄС, зазначив польський євродепутат Міхал Камінський. Він уважає, що, на жаль, Україна вже не має такої підтримки на Заході, як це було під час Помаранчевої революції. За словами Камінського, так звані 5 хвилин України вже пройшли, і нині від самої країни потрібні значні зусилля, аби стукати в двері Європейського союзу:

“Я думаю, що створення помаранчевої коаліції було б дуже сильним сигналом у самій Україні і за її межами, тому що для всього світу це буде показом, знаком того, що хоча й роз”єднані та з багатьма внутрішніми розбіжностями демократичні сили керують нині разом та штовхають країну в правильному напрямку”.

Він уважає, що Україна відповідає стандартам сучасної демократії – це ясно засвідчили березневі вибори. За словами депутата, можна бути розчарованим результатами голосування, але Євросоюз не втручається в українську політику і не вказує, які кандидати є хорошими, а які поганими. Камінський зазначив, що не слід повторювати помилку Росії.

Польський європарламентар уважає Україну природнім кандидатом для вступу в Євросоюз:

“Ми у Європарламенті постійно боремося за те, щоб Україна отримала такий самий статус, як, наприклад, Туреччина. На жаль, це велика ганьба і для Європарламенту, і для Євросоюзу в цілому, що Туреччина розглядається як наступний можливий кандидат у ЄС, а Україна – ні”.

Він зазначив, що при всій своїй повазі до Туреччини це – країна із сильною мусульманською традицією, і ця країна не належить до Європи. Україну Камінський назвав повністю європейською нацією і пообіцяв і надалі боротися за те, щоб першим кандидатом у Євросоюз був Київ, а не Анкара.
XS
SM
MD
LG