Доступність посилання

ТОП новини

Повінь насувається на українське Придунав’я.


Петро Каландирець Одеса, 17 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На українській ділянці Дунаю в Одеській області нині очікують значного підвищення рівня води. Деякі державні установи переведені на надзвичайний режим роботи.

У придунайських районах Одеської області, які ризикують найбільше постраждати від наслідків можливої повені, тривають роботи, які мають на меті зміцнити існуючі земляні дамби.

У центрі пропаганди обласного управління МНС кореспонденту радіо „Свобода” повідомили, що сьогодні до райцентру Ізмаїл виїхала мобільна група. Там відкритий оперативний штаб. Його працівники переконують, що ситуація нині не є загрозливою для придунайського регіону Одещини та його мешканців.

Саме у Ізмаїлі нині має місце часткове підтоплення місцевого консервного заводу. У місцевому порту вже підготовлені тисячі мішків з піском. У разі необхідності рятувальні служби готові до залучення техніки.

У Килійському районі Одеської області підтоплені 176 присадибних ділянок. Житлові будинки не постраждали. Приведена у готовність техніка Килійської та Вилківської експлуатаційних дільниць придунайського управління захисних споруд.

Підтопленими є окремі ділянки автотраси Рені-Ізмаїл.

У Ренійському районі Одеської області у зв’язку із загрозою підтоплення кількох причалів місцевого торговельного порту намагаються запобігти надзвичайній ситуації.

Керівник відділення пропаганди обласного управління МНС Сергій Дядьківський розповідає:

„У найбільш імовірному місці затоплення - це нульовий, перший та другий причали - укладені 250 мішків з піском. У два ряди. Ще 500 мішків заготовлені. Заготовлені 2000 одиниць цегли, дві тонни цементу для будівництва огорожі на випадок затоплення складів”.

Причин для проведення роз”яснювальної роботи серед населення українських придунайських міст та сіл, на думку керівника відділення пропаганди обласного управління МНС Сергія Дядьківського, немає, бо „подібні повені стали вже звичними для цієї пори року”.

„Це явище не одного дня і не одного року. Населення вже готове до таких ситуацій. Жодних катастроф з цього не роблять”.

У прес-службі Одеської обласної держадміністрації теж запевнили, що підстав для занепокоєння нині немає. Виконувач обов’язків голови облдержадміністрації тримає стан справ у Придунав”ї на постійному контролі.
XS
SM
MD
LG