Доступність посилання

ТОП новини

Заява лідера НСНУ в Одесі стала причиною гучного політичного скандалу.


Петро Каландирець Одеса, 18 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Ще 13-го квітня на П’ятій конференції Народного Союзу „Наша Україна” голова його Одеської обласної організації Олексій Козаченко зробив цілком несподівану заяву про те, що серед можливих союзників НСНУ у обласній раді може бути і Партія регіонів. За його словами, нині ведуться переговори про можливий склад коаліції у Одеській облраді. Натомість вище керівництво партії заперечує такі плани лідера місцевих нашоукраїнців.

На Одещині ще не минув скандал навколо утворення коаліції нашоукраїнців з Партією регіонів у Комінтернівській районній раді. Але лідер НСНУ на Одещині планує поширити цю практику не лише на новообрану обласну, але і на міську раду Одеси. На думку місцевих спостерігачів, такі плани співпраці з регіоналами жодним чином не узгоджені з найвищим керівництвом партії, послаблюють і без цього не дуже міцні позиції НСНУ в регіоні і є „ виключно власною ініціативою обласного керівництва”.

Така думка підтверджена поширеним 18 квітня повідомленням інформаційного агенства УНІАН. Отож, стало відомо, що рада партії НСНУ не давала дозволу одеським нашоукраїнцям блокуватися з Партією регіонів України. Про це повідомив перший заступник керівника виконкому НСНУ пан Жданов.

Він нагадав, що існує рішення ради партії, яке дозволяє блокування на регіональному рівні лише з членами блоку «Наша Україна».

Щодо інших партій, то необхідний дозвіл президії ради партії.

“Наскільки я знаю, такого дозволу на сьогодні немає і цим питанням займаються. Сьогодні певні представники їдуть до Одеси, щоб розібратись”,- зазначив перший заступник керівника виконкому Народного Союзу „Наша Україна”.

Депутат міської ради, член президії Одеської обласної організації Народного Союзу „Наша Україна” Костянтин Шпилевой в інтерв’ю радіо „Свобода” наголосив, що пропозиції лідера НСНУ на Одещині Олексія Козаченка щодо можливості блокування з Партією регіонів є „нелегітимними і шкодять авторитету обласної організації партії. Ця заява свідчить про початок політичного банкрутства пана Козаченка як лідера. Більш того, згадана пропозиція розглядалася на конференції, яка була зібрана нелегітимно, без зборів ради партії”.

Костянтин Шпилевой вважає, що нинішній лідер обласної організації НСНУ ініціював кампанію, спрямовану на розкол фракції Едуарда Гурвіца „Наша Одеса” у міській раді. На його думку, саме авторитет нинішнього міського голови дозволив нашоукраїнцям посісти друге місце серед переможців на виборах до Одеської міської ради.

Проте вибори до рад інших рівнів з вини обласного партійного керівництва були фактично провалені.

Констянтин Шпилевой: „Олексій Козаченко був першим номером у списках депутатів облради і набрав не більше 4 %. Йому не було жодних перешкод для досягнення перемоги блоку „Наша Україна” до облради та райрад, щоб ми були представлені не по дві-три людини, а гідною кількістю депутатів. Цього не сталося”.

Депутат міської ради, член президії Одеської обласної організації Народного Союзу „Наша Україна” Констянтин Шпилевой повідомив, що в Одесі ведеться робота для ініціювання та проведення президії обласної організації партії з метою обговорення нинішнього політичного скандалу та дій керівника НСНУ на Одещині Олексія Козаченка.
XS
SM
MD
LG