Доступність посилання

ТОП новини

Великдень в Одесі зустрінуть урочисто.


Петро Каландирець Одеса, 21 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Одесі готуються до зустрічі Великодніх свят. З ініціативи управління внутрішньої політики міськради та Координаційної Ради духовно-світської злагоди при Одеському міському голові відкрита виставка церковних писанок.

Тема виставки викликала зацікавлення не лише представників творчого світу, але і регіональних засобів масової інформації.

У виставковому залі управління внутрішньої політики міськради були представлені дерев”яні різні та писані ікони, які є власністю Одесько-Балтської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, картини на тему українського національного відродження від майстрів з Української Греко-Католицької церкви.

Безпосередньо у приміщенні виставкового залу майстерність писаркарства демонструвала знана в Одесі художниця Зоя Пасічна.

Студентка першого курсу факультету журналістики Одеського національного університету Ганна Костенко, яка допомагала пані Пасічній, наголосила, що писанки з”являються у світ лише після щирої молитви до Бога. „Писанка, це як тиха молитва. Це теж є певною молитвою перед Богом. Тому, звичайно, на душі у тих хто займається писанкарством має бути духовний спокій. Ти повинен перед тим помолитися і попрохати щоби Він тобі допоміг.

Що саме малюється? Як правило це – символи сонця і неба, національні визерунки”.

Керівник управління внутрішньої політики міськради Наталка Чайчук вважає, що подібні виставки свідчать, що Одеса є містом не лише багатонаціональним, але багатоконфесійним.

„І тут різні конфесії живуть в мирі, спокої даючи розвиватися один одному”, наголосила пані Чайчук.


У перші дні світлого свята Великодня духівництво Української Автокефальної Православної Церкви в Одесі готує кілька благодійних акцій.

Освячені куличі будуть роздані паціентам міської дитячої лікарні, Одеського обласного протитуберкульозного диспансеру, ветеранам війни, немічним і сиротам.

Подібні прояви благодійності стали традиційними.

Священики УАПЦ о.Петро Мартьянов, о.Михайло Кушнір та о.Володимир Клебан висловили щиру подяку, за подаровані куличі адміністрації Одеського міського хлібзаводу №4 „Одеський коровай”. Сприяння надала і місія „Миротворці Христові”.
XS
SM
MD
LG