Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану не вірить у можливість запровадження санкцій проти своєї країни


Махмуд Ахмадінеджад уважає, що країни, які хочуть припинення ядерної програми Ірану, самі постраждають від власних радикальних дій.

Махмуд Ахмадінеджад уважає, що вживати заходів, аби припинити збагачення урану його державою, не раціонально. Він наголосив, що країни, які хочуть припинення ядерної програми Ірану, самі постраждають від власних радикальних дій.

Президент Ірану додав, що збагачувальна діяльність його країни є прозорою, до того ж, збагачення урану відбувається виключно в мирних цілях: “Я офіційно оголосив, що ми є ядерною країною. Ми маємо технологію збагачення урану. Ми будемо використовувати її в мирних цілях: енергетичних, медичних, сільськогосподарських та промислових. На підприємствах стоять камери МАГАТЕ, можете прийти та подивитись. Вони весь час знімають та проводять інспекції. Вся наша ядерна діяльність прозора”.

Рада Безпеки ООН встановила 28 квітня за кінцевий термін для припинення ядерної діяльності Ірану.

Влада Ірану до цього часу наполягала на незворотності збагачувальних процесів.

Сьогодні ж президент Ірану знову висловився проти існування держави Ізраїль. На думку Махмуда Ахмадінеджада, ця держава є “штучною” і не повинна існувати надалі.

Напередодні міністр оборони Ізраїлю назвав іранську ядерну програму найбільшою загрозою з часів приходу Гітлера до влади в Німеччині.
XS
SM
MD
LG