Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Луганської обласної ради майже одностайно проголосували на сьогоднішній сесії за надання російській мові статусу реґіональної на території області


Луганські депутати посилались на наказ президента України, який передбачає реалізацію положень Європейської хартії регіональних мов.

Як повідомляє кореспондент Радіо “Свобода”, 112 депутатів проголосували за те, щоб діловодство в обласній раді велось російською.

Депутати порекомендували також усім органам законодавчої та судової влади вести ділове листування російською мовою.

Луганські депутати посилались на наказ президента України, який передбачає реалізацію положень Європейської хартії регіональних мов.

Напередодні сесії екс-керівник області Геннадій Москаль звернувся до суду з проханням, щоб той заборонив депутатам узагалі розглядати на сесії мовне питання. Але суд, ухваливши таке рішення 19 квітня, наступного дня скасував його.

Луганські громадські та партійні організації національно-патріотичного спрямування вже звернулися до президента України з проханням не допустити запровадження російської мови як реґіональної на території області.

Голова обласного товариства “Просвіта” Володимир Семистяга наголосив: “На території Луганської області нема такої національної меншини, якій загрожує зникнення її мови. Стосовно російської мови тут раз і назавжди вирішено, що є держава, яка генерує свою мову, захищає цю мову, і ця держава називається Російська Федерація”.
XS
SM
MD
LG