Доступність посилання

ТОП новини

Єгипетська поліція затримала десятьох осіб у рамках розслідування терактів на курорті Дахаб


Міністерство закордонних справ України наразі не має інформації щодо можливої наявності українців серед потерпілих від вибухів у Дахабі.

Їх допитують.

Поки що не зрозумілі обставини вибухів: чи їх вчинили смертники, чи спрацювали бомби з годинниковим механізмом.

Тим часом ніхто не взяв на себе відповідальності за теракти, жертвами яких стали щонайменше 23 людини, серед них і троє іноземців: росіянин, швейцарець та німець. Понад 60 осіб поранені.

Міністерство закордонних справ України наразі не має інформації щодо можливої наявності українців серед потерпілих від вибухів у Дахабі.

Справа перебуває на контролі у МЗС та посольства України в Єгипті.

За інформацією української туристичної агенції “Гамалія”, щороку Єгипет обирають 15 відсотків українських туристів, які їдуть відпочивати за кордон.

Світова спільнота гостро засудила вибухи в Дахабі.

З засудженням теракту виступило також єгипетське угруповання “Мусульманські брати” та палестинське угруповання “Хамас”.

Засудив інцидент і речник уряду Палестинської автономії, який сформував рух “Хамас”: “Палестинський уряд засуджує злочини, які призвели до вбивства єгипетських громадян і туристів. Ми засуджуємо та відкидаємо все, що порушує національну безпеку нашого брата – Єгипту”.

Влітку минулого року щонайменше 70 людей загинули від вибуху в єгипетському курорті Шарм аш-Шейху і 30 осіб у 2004-му внаслідок інциденту в Табі.
XS
SM
MD
LG