Доступність посилання

ТОП новини

Колективна творчість.


Віктор Міняйло Київ, 25 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Наприкінці десятого дня розгляду справи “аутсайдери парламентських виборів проти ЦВК” Вищий адміністративний суд таки ухвалив рішення. Відхилив усі позовні вимоги. Ще раз згадаємо про суд, який поставив крапку у виборчих перегонах до Верховної ради України:

Рішення суду остаточне і оскарженню не підлягає. Таким чином Вищий адміністративний суд визнав правомірними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів.

Претензії до Центрвиборчкому висували блоки Вітренко, Литвина, Кармазина і партія “Віче”. Вони одразу після оголошення вердикту висловили своє невдоволення.

Лідерка блоку “Народна опозиція” Наталія Вітренко:

“Наші докази, які протягом 10 днів досліджував суд відкинули. Це означає, що підконтрольна владі, підконтрольна натівцям судова система України буде і надалі виконувати політичне замовлення лише з однією метою: швидше з України зробити американську колонію і швидше перетворити нас на ворогів Росії”.

Як і під час судового процесу представники ЦВК вілповідали партіям, що не подолали 3-ри відсоткового бар‘єру запереченнями. Андрій Магера:

“Безумовно треба поважати волевиявлення тих 743 тисячі виборців, які проголосували за блок “Народна опозиція”. Але не можна забувати про те, що 20 мільйонів виборців проголосували за 5 політичних сил, які за результатами виборів отримали місця в парламенті. Це воля більшості громадян і такі закони демократії. Тобто, волю диктує більшість виборців”.

Суд почав розглядати перший позов 15 квітня. З моменту подачі першого позову офіційні результати парламентських виборів ще не публікувалися.
XS
SM
MD
LG