Доступність посилання

ТОП новини

Результати парламентських виборів в Україні набули чинності


Відповідне рішення Центральної виборчої комісії опублікували сьогодні газети "Голос України" та "Урядовий кур''єр". За остаточним підрахунком Центральної виборчої комісії, до Верховної Ради проходять Партія регіонів, яка отримує 186 депутатських мандатів, блок Юлії Тимошенко – 129 мандатів, блок "Наша Україна" - 81, Соціалістична партія України - 33 і Комуністична партія – 21 мандат.


Відповідне рішення Центральної виборчої комісії опублікували сьогодні газети "Голос України" та "Урядовий кур''єр". Газети також надрукували списки депутатів, обраних до Верховної Ради. Відповідно до законодавства, результати виборів парламенту набувають чинності після їх опублікування в газетах "Голос України" та "Урядовий кур''єр".

25 квітня Вищий адміністративний суд відхилив позови до Центральної виборчої комісії на результати виборів Ради й скасував свою постанову про заборону публікації результатів виборів. Суд у діях ЦВК не виявив порушень виборчого законодавства й встановив, що комісія діяла в рамках закону.

За остаточним підрахунком Центральної виборчої комісії, до Верховної Ради проходять Партія регіонів, яка отримує 186 депутатських мандатів, блок Юлії Тимошенко – 129 мандатів, блок "Наша Україна" - 81, Соціалістична партія України - 33 і Комуністична партія – 21 мандат.
XS
SM
MD
LG