Доступність посилання

ТОП новини

Союз НАТО приймає до свого складу тих нових членів, які здатні виконати численні вимоги й зобов’язання в галузі безпеки, нагадала Україні державний секретар США


Райс наголосила, що українська влада і український народ мусять вирішити, чи це те, чого вони хочуть домогтися.

Так Кондоліза Райс зреагувала на заяву президента України Віктора Ющенка, що Україна може отримати політичне запрошення долучатися до Плану дій щодо членства в НАТО ще до осіннього саміту Північноатлантичного союзу.

Джерело в НАТО повідомило агентству «Ройтерз», що багато з країн Північноатлантичного союзу виступили за те, щоб таки надати Україні План дій щодо членства на ризькому саміті в листопаді, але Райс не стала говорити про конкретну дату.

Один із європейських дипломатів тому ж агентству сказав, що, за всіма ознаками, і Україна, і Грузія перейдуть до Плану дій щодо членства на саміті в Ризі, якщо не раніше, – але що існує занепокоєння через політичну непевність в Україні.

Виступаючи в четвер на зустрічі міністрів країн НАТО в столиці Болгарії Софії, Райс наголосила, що українська влада і український народ мусять вирішити, чи це те, чого вони хочуть домогтися. «І їм доведеться дуже тяжко попрацювати, щоби досягти критеріїв (членства)», – додала вона.

Раніше речник НАТО Джеймз Аппатурай заявив, що Північноатлантичний союз далі підтримуватиме прагнення України здійснити необхідні реформи, щоби стати готовою до вступу до НАТО.

Ющенко говорив про можливість швидкого запрошення України починати процес вступу до НАТО в Ризі, де він обговорював із президентом Латвії Вайрою Віке-Фрейберґою, серед іншого, перспективи цього процесу.
XS
SM
MD
LG