Доступність посилання

ТОП новини

Голова Одеської облдержадміністрації пішов у відставку.


Петро Каландирець Одеса, 28 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Голова Одеської облдержадміністрації Василь Цушко 28 квітня оголосив про намір піти у відставку . Заявивши, що з партійним завіданням Соцпартії – керувати в області – він впорався, але далі вирішив працювати у Верховній Раді України.

Місцеві оглядачі вважають, що до остаточного рішення про намір більше не працювати у обласній державній адміністрації Василь Цушко прийшов після того, Соціалістична партія України, яку він представляє, отримала на березневих виборах до Одеської обласної Ради лише 14% голосів виборців. Майже 50 % одержала Партія регіонів.

„Я проводив законну і чесну виборчу кампанію. Але мій романтизм завершився поразкою. Ми забезпечили чесні вибори, але не мали чесного підрахунку голосів. Це правда і факт”, - сказав Василь Цушко.

Екс-голова обласної державної адміністрації висловив надію, що у новообраній обласній раді буде утворена дієздатна коаліція депутатів з політичних партій, прихильних до нинішнього Президента України. „Альтернативи коаліції немає. Інших шляхів не існує”.

Тим часом Одеський обласний апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів виборців на 120 виборчих дільницях на півдні області. Перерахунок триватиме не менше тижня. Лідери політичних сил Одеської області, які отримали довіру виборців на виборах до Одеської обласної ради, підписали запропонований керівництвом обласної держадміністрації меморандум. Представники обласних організацій Соціалістичної партії України, Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Наталки Вітренко, Народного блоку Литвина, Народного Союзу „Наша Україна”, Партії пенсіонерів України та партії „Відродження” взяли на себе зобов`язання забезпечити нормальну роботу своїх представників в Одеській обласній територіальній виборчій комісії, яка повинна „не пізніше 5 травня 2006 року завершити підрахунок голосів на виконання рішення апеляційного суду Одеської області та не пізніше 6 травня оприлюднити в газеті "Одеські вісті" остаточне рішення про склад Одеської обласної ради”.

„Також ми беремо на себе зобов`язання провести першу сесію новообраної Одеської обласної ради 5 скликання згідно з рішенням Одеської обласної територіальної виборчої комісії, але не пізніше 23 травня 2006 року”, - йдеться у підписаному документі.

Василь Цушко на проведеній в Одесі прес-конференції відмовився назвати прізвище можливого кандидата на посаду голови обласної держадміністрації. Він лише не виключив, що це знову може бути представник Соціалістичної Партії України. Переговори на цю тему нині тривають у Києві за участю повноважних представників Народного Союзу „Наша Україна”, Блоку Юлії Тимошенко та Соцпартії.

Екс-голова Одеської облдержадміністрації вважає, що чимало резонансних справ, які стосуються зокрема земельних скандалів в регіоні, не вдалося довести до реального завершення внаслідок недосконалого законодавства.

Василь Цушко: „Хоча на мене образилися багато чиновників з правоохоронних органів за мою передвиборчу кампанію, я залишаюся переконаним, що якщо не буде реформи прокуратури, системи суддів, все що я викрив, що викрили працівники ЗМІ, – нічого не зміниться. Все передається з рук в руки і розгляд справ найчастіше затягується. Сьогодні можна зупинити реалізацію будь- якої корисної ініціативи”.

Василь Цушко пообіцяв добитися проведення реформи правоохоронних органів уже під час роботи у новообраній Верховній Раді України.
XS
SM
MD
LG