Доступність посилання

ТОП новини

Рішення президента Болівії націоналізувати нафтові та газові родовища може мати негативний вплив на світові енергетичні ринки, вважає речник Євросоюзу


Президент Болівії Ево Моралес повідомив, що закордонні фірми мають півроку для укладання нових контрактів із державною енергетичною компанією або мусять залишити країну.

Президент Болівії Ево Моралес підписав указ про націоналізацію нафтових та газових родовищ в країні. Він повідомив, що закордонні фірми мають півроку для укладання нових контрактів із державною енергетичною компанією або мусять залишити країну.

А віце-президент Болівії Альваро Гарсіа Лінера заявив: «Сьогодні нафтоперегонні заводи є власністю болівійців. Вони повернулися до нації. Вони знову у власності країни, де завжди були і де мають завжди бути».

Болівія володіє другими після Венесуели покладами газу в Південній Америці. На території країни працюють кілька великих іноземних нафтових компаній, у тому числі – британська «Брітіш Петролеум», французька «Тоталь» та бразильська «Петробрас».

Наприкінці минулого року, під час передвиборчої кампанії, президент Моралес пообіцяв болівійцям «чесно» розподілити доходи від нафти і газу.
XS
SM
MD
LG